АКТУАЛЬНО

У Львові відзначили завершення ювілейного року відходу до вічності о. Кирила Селецького

Понеділок, 31 грудня 2018, 14:06
30 грудня 2018 року сестри Згромадження святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії урочисто відзначили завершення ювілейного року, присвяченого століттю відходу до вічності о. Кирила Селецького.

У цей день в архикатедральному соборі Святого Юра відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, яку звершив Єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир Груца у співслужінні зі сотрудниками архикатедри. На спільну молитву зібралися сестри Згромадження та парафіяни собору.

У слові проповіді владика Володимир через призму Євангелія про запрошених на обід представив постать о. Кирила Селецького як вірного слуги Божого та духовного отця, душпастиря і просвітителя. «Отець Кирило Селецький, «український Дон Боско», став засновником Згромадження сестер святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії, створеного з метою опіки над дітьми та допомоги потребуючим. За його ініціативи було започатковано численні захоронки – дошкільні навчальні заклади, в яких дітьми заопікувалися монахині. Саме ці освітні осередки відтак стали оазою духовного та патріотичного виховання дітей», - сказав владика.

Сестри висловили щиру подяку за підтримку достойного завершення цього пам’ятного року і вручили  владиці ювілейну медаль, приурочену до 100-ліття відходу до вічності о. Кирила Селецького.

 Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next