АКТУАЛЬНО

У Львові вшанували пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

Понеділок, 12 жовтня 2020, 17:25
Захід відбувся з ініціативи керівника Фундації «Андрей» Михайла Перуна. Подію планували провести ще у квітні, але через карантин вона відбулася саме зараз.

Із духовним словом й подякою для ліквідаторів аварії виступив Львівський митрополит Ігор Возьняк. Про той день він згадує у своїй промові: « Пригадую ті останні спекотні дні квітня, коли ще перебував у Тернополі.  З одного боку, була тепла сонячна погода, з іншого – відчувалася втома. Важко уявити, як почувались ті, що перебували неподалік від реактора.  Знаємо, як тоді це все замовчувалося і як людей наражали на небезпеку. 

Передусім, ми зібрались тут, щоб подякувати тим, хто брав участь у ліквідації трагедії. Нехай Господь прийме до вічності усіх, хто тоді загинув й благословить тих, хто живе ще сьогодні».

На вечір також завітали учасники  ліквідації Чорнобильської трагедії. З подякою від імені згромадження чорнобильців Львівщини звернувся Андрій Козловський: «Ми дякуємо, що не забуваєте чорнобильців. Саме Львівщина одна з перших брала участь у ліквідації наслідків аварії у Чорнобилі. Ця трагедія залишила свої  сумні результати: багатьох вже немає серед живих, чимало з ліквідаторів та інших людей страждають від хвороб й потребують сьогодні лікування».

На мистецькій частині вечора виступили заслужена капела України «Трембіта» під керівництвом диригента Володимира Вівчарика.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next