АКТУАЛЬНО

У Львові зібрали більше від півмільйона гривень на стипендії для семінаристів

Вівторок, 15 січня 2019, 12:06
Десятки благодійників завітали на доброчинний бенкет «Різдвяна просфора», який відбувся у Львівській духовній семінарії Святого Духа. Серед гостей були Єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир Ґруца, львівське духовенство, підприємці, митці.

Також завітали заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко та в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

Залучені від благодійної події кошти скерують на розвиток Стипендіальної програми, яка діє при БО «Фундація духовного відродження» ЛА УГКЦ і підтримує майбутніх священиків. За словами організаторів, вдалося залучити більше від півмільйона гривень. Підтримку отримають студенти-сироти, малозабезпечені, які є успішними в навчанні.

Кожен добродій, який узяв участь у благодійному бенкеті, відчуває важливість підтримки майбутніх священиків – переконаний владика Володимир Ґруца: «Різдвяний час – це час родини, коли кожна людина старається перебувати в родинному колі. Будучи у стінах семінарії, ми прийшли до семінарійної родини. І ті добродії, які беруть участь у благодійному бенкеті, також розуміють, наскільки важливо підтримати цю семінарійну родину. Бо потім майбутні священики підуть у їхні парафії і також у їхні родини, будуть їхніми душпастирями і ті люди відчувають внутрішню потребу цю добру справу підтримати».

«Вкладаючи у священика – ми вкладаємо у спасіння людини», підкреслив екс-керівник БО “Фундація духовного відродження” о. Тарас Милян.

Нагадаємо, що ініціатива збору коштів на стипендії для семінаристів належить Єпископу єпархії Святого Миколая з осідком в Чикаго Венедикту Алексійчуку. У січні 2018 року, під час  святкування 50-річчя владики, було зібрано 1 380 000 грн. Тоді десять відсотків від загальної суми зібраних коштів скеровано на формування стипендій в Тернопільській, Ужгородській, Дрогобицькій, Івано-Франківській та Київській духовних семінаріях – по дві стипендії на кожну семінарію. Решту суми передали для створення стипендіального фонду для семінаристів Львівської духовної семінарії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next