АКТУАЛЬНО

У Львові проходить VIII Всеукраїнський форум «Соціальне служіння для дітей і сімей»

Вівторок, 10 грудня 2019, 11:43
У рамках Програми підтримки дітей-сиріт фонду Ginger UCEF сьогодні, 10 грудня у Львові проходить VIII Всеукраїнський форум «Соціальне служіння для дітей і сімей», який організовує Благодійна організація «Львівська освітня фундація».

Близько двадцяти експертів та сто п’ятдесят учасників говоритимуть про те, як збудувати інтегровану систему соціальних послуг у громаді, щоб ті, хто має ресурс, були долучені до підтримки сімей і дітей.

«Це вже буде восьмий форум, який має на меті створити мережу організацій, що працюють із сім’ями та дітьми для збереження біологічних сімей для дітей. Також цей форум відбуватиметься в рамках реформи деінституціалізації, яка покликана зберігати сім’ю і трансформувати інституції, інтернати, дитячі будинки в послуги для сімей та дітей. А також — реформи соціального служіння в церкві. Тому захід об’єднає громадськість, релігійні організації, державні структури для того, щоб збудувати інтегровану систему соціальних послуг у громаді, щоб усі, хто має певний ресурс, були долучені до підтримки сімей та дітей у громаді. Через такі форуми ми намагаємося говорити про підтримку дітей та сімей, як це потрібно робити правильно», — розповіла Маріанна Білик, керівниця Соціального відділу БО «Львівська освітня фундація».

Форум транслюватимуть онлайн на сторінці Львівської освітньої фундації у мережі Фейсбук.

«Хочемо сформувати мережу — є понад двісті організацій, кожна з яких працює над тим, щоби допомогти сім’ям зберегти у них дітей, працювати на профілактику соціального сирітства, а також допомагати тим дітям, які вже є сиротами або позбавленими батьківського піклування. Учасники знайомляться між собою і діляться досвідом. Тому хочемо представити успішні кейси. Спікери будуть зі всієї України: це і Волинь, і Київ, і Дніпро, і Крихівці. Понад сто п’ятдесят учасників — це і релігійні, і громадські, і благодійні організації, представники державних структур», — зазначила Анна Решетник, керівниця проєктів та програм БО «Львівська освітня фундація», регіональна експертка з реформи деінституціалізації.

Із її слів, форум матиме три блоки: соціальні послуги в громаді; профілактика соціального сирітства; інтеграції/реінтеграції та альтернативні форми опіки.

Форум відбудеться у конференц-залі Центру імені митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету.

Мета Форуму — сформувати мережу небайдужих до підтримки та реалізації проєктів та програм для дітей-сиріт, дітей з родин у складних життєвих обставинах. Організатори хочуть представити успішні приклади експертів щодо втілення реформи ДІ, профілактики соціального сирітства, надання соціальних послуг у громадах та забезпечення альтернативних форм опіки.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next