АКТУАЛЬНО

У Львові провели курс для духовенства “Методи нової євангелізації”

Четвер, 18 квітня 2019, 11:47
16 квітня 2019 року у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ у межах Інституту постійної формації духовенства, щоб покращити проголошення Божого Слова та катехизацію, відбулася зустріч під назвою “Методи нової євангелізації”.

Доповідачем заходу став о. Теодор Пилявський (ЧСВВ), член Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ, координатор Школи євангелізації св. Андрія.

На думку отця Теодора, нова євангелізація потрібна всім людям (а не лише вірянам) у всіх сферах душпастирства в Церкві. Адже традиційне душпастирство потребує віднови.

“Церква вбачає потребу змінити модель із традиційної на місійну та йти до людей туди, де вони перебувають. Спонукою цьому є те, що наше суспільство змінилося, — вважає священнослужитель. — Церква мусить шукати людей, які віддалилися від Бога, щоб їм донести Добру Новину”, — підкреслив він.

За його словами, сучасний світ стикнувся з проблемою незнання християнської віри та з викликами внаслідок секуляризації. Тому Церква повинна мати нову стратегію розвитку, тож тепер завдання мирян — ставати активнішими.

“Церква закликає відкрити нову силу керигми, свідчення особистої зустрічі з воскреслим Ісусом. Керигма — це та перша проповідь апостолів про Ісуса Христа, який є Сином Божим, страждав, помер, воскрес і є живим сьогодні!” — зауважив спікер заходу.

І згодом додав: “Катехизація виконує дуже важливу роль, але лише тоді, коли є на своєму місці: після отримання керигми”.

Варто зазначити, що “вогонь” нової євангелізації складається із трьох променів: керигми, харизми та койнонії. Мета нової євангелізації — євангелізувати потужно, тобто силою Євангелії і Святого Духа. Зокрема папа Іван Павло ІІ говорив, що нова євангелізація — нова у своїй ревності, нова у своїх методах, нова за вираженням.

Нагадаємо, що доповідачами попередніх зустрічей курсу “Нова євангелізація —  відповідь на виклики часу” були Орест Григорчак, лідер львівської спільноти Віднови у Святому Дусі “Благословення” при парафії Святих Володимира і Ольги, голова Об’єднання католицьких спільнот, та о. д-р Олег Кіндій, викладач УКУ, член Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next