АКТУАЛЬНО

У Львові провели першу робочу зустріч, готуючись до VII сесії Патріаршого Собору УГКЦ

Середа, 06 лютого 2019, 13:28
5 лютого у Львові, у Патріаршому домі УГКЦ, відбулася перша робоча зустріч у рамках підготовки до VII сесії Патріаршого Собору. Кандидати до секретаріату Собору мали нагоду зустрітися з Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом та Секретарем Синоду Єпископів УГКЦ владикою Богданом Дзюрахом.

«Загалом під час зустрічі ми розглянули три питання: склад оргкомітету та секретаріату, обговорили проект програми та проект статуту Собору, а також напрацювання тематичних пропозицій для єпархіальних соборів у рамках підготовки до VII сесії Патріаршого Собору нашої Церкви. Ми обговорили основні напрямки Собору, зокрема те, що стосується його програми та доповідачів. Слід зауважити, що це робоча зустріч для напрацювання пропозицій для Постійного Синоду УГКЦ, який відбудеться 11-13 лютого в Києві», — наголосив секретар VIІ сесії Патріаршого Собору УГКЦ, голова Звичайного трибуналу Верховного Архиєпископа о. д-р Роман Шафран.

Він розповів, що учасниками зустрічі були о. Андрій Максимович, о. д-р Олег Каськів, о. Павло Цвьок, диякон Сергій Касянчук та пані Ірина Ключковська.

Що ж таке Патріарший Собор? Хто бере участь у Соборі? Яка роль кожного з нас у підготовці та проведенні Собору?

Нагадаємо, що згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ 2018 року, VIІ сесія Патріаршого Собору УГКЦ відбудеться в серпні 2020 року в м. Львові. Тема Собору — «Еміграція, поселення і глобальна єдність УГКЦ».

25-27 серпня 2015 року в Івано-Франківську проходила VI сесія Патріаршого Собору Української Греко-Католицької Церкви на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next