АКТУАЛЬНО

У Львові пройшов з’їзд Архибратства Матері Божої Неустанної Помочі

Понеділок, 08 липня 2019, 16:08
6 липня 2019 року в архикатедральному соборі Святого Юра відбувся з’їзд Архибратства Матері Божої Неустанної Помочі.

Моління розпочалося Акафістом до Матері Божої Неустанної Помочі, а відтак продовжилося Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив єпископ-помічник Львівської архиєпархії Володимир Груца. Співслужили з ним сотрудники собору, запрошене духовенство та ієромонахи Згромадження Найсвятішого Ізбавителя. Спільно молилися численні вірні, що зібралися в архикатедрі з нагоди цього празника. Співом торжественні богослужіння супроводив Молодіжний хор собору.

Звертаючись до паломників – членів Архибратства,  владика Володимир акцентував на торжестві вшанування ікони Матері Божої Неустанної Помочі саме в липні, який, за словами праведного митрополита Андрея, є «місяцем українських святих». Розповідаючи про історію почитання цієї святині, проповідник наголосив на тому, що Богородиця є Матір’ю людства: «Проголошення Марії нашою Матір’ю відбулося під час вмирання Ісуса Христа на хресті. Через хресну жертву людина отримала спасіння. Ісус є чудовим прикладом того, що означає любити до кінця – і саме любов’ю Божою завершилося відкуплення з гріха».

Також владика закликав вірних долучатися до Архибратства і єднатися в спільній молитві перед ликом нашої Матері.

Після Літургії нові члени Архибратства склали присягу для вступу в спільноту, і всі разом звершили Молебень на площі перед пам’ятником митрополиту Андрею.

Під час богослужінь вірні мали можливість приступити до сповіді. З нагоди празника до почитання виставили копію ікони Матері Божої Неустанної Помочі, яка зберігається в соборі Святого Юра.

Довідка:

11 грудня 1865 року папа Пій ІХ передав оригінал чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі Згромадженню Найсвятішого Ізбавителя (редемптористів) .

Завдяки митрополитові Андрею та місійній праці редемптористів, яких він запросив до України у 1913 році, Матір Божа Неустанної Помочі, прославлена в однойменній іконі, стала відомою і в нашому народі. Відтоді на її честь було зведено багато храмів, у 1927 році засновано Братство Матері Божої Неустанної Помочі, видано наукові праці, публікації, зокрема відомий твір бл. Василія Величковського «Історія чудотворної ікони Матері Божої Неустанної Помочі» та написано літургійні тексти.

Зважаючи на поширення серед наших вірних культу Матері Божої Неустанної Помочі, з урахуванням норми канону 40, § 1 Кодексу канонів Східних Церков (ККСЦ), Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся в престольному граді Львові 3–12 вересня 2017 року Божого, відповідно до припису кан. 880, § 2 ККСЦ, установив свято Матері Божої Неустанної Помочі (н. 7).

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next