АКТУАЛЬНО

У Львові розпочав засідання Постійний Синод УГКЦ

Понеділок, 25 травня 2020, 14:38
25 травня 2020 року в Патріаршому домі в м. Львові розпочалися робочі засідання Постійного Синоду Української Греко-Католицької Церкви.

Робочі засідання Постійного Синоду УГКЦ очолює Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав. Також у його роботі бере участь один із членів Синоду ‒ владика Теодор Мартинюк, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, і двоє заступників членів Постійного Синоду: владика Ігор Возьняк, архиєпископ і митрополит Львівський, та владика Ярослав Приріз, єпарх Самбірсько-Дрогобицький. Участь заступників зумовлена карантинними обмеженнями у зв’язку із поширенням пандемії та неможливістю прибуття членів Постійного Синоду через закриття національних кордонів.

Також участь у засіданнях бере Секретар Синоду Єпископів УГКЦ владика Богдан Дзюрах.

У перший день роботи єпископи ознайомляться із сучасним станом монашества в Українській Греко-Католицькій Церкві, про який звітуватиме Патріарша комісія у справах монашества УГКЦ на чолі із владикою Михайлом Бубнієм, екзархом Одеським. Відтак владика Кеннет Новаківський, єпарх Лондонський, представить діяльність Душпастирської ради, а владика Богдан Данило, єпарх Пармський, разом із Патріаршою комісією у справах духовенства прозвітують про стан духовенства в сучасних умовах душпастирства, а особливо про розвиток покликань до священства. На завершення робочого дня також відбудеться презентація життя і діяльності Соціального відділу Української Греко-Католицької Церкви на чолі із владикою Василієм Тучапцем.

Окрім того, синодальні отці розглянуть пропозиції щодо проведення Синоду Єпископів УГКЦ у 2020 році та сучасний стан душпастирства Церкви в обставинах карантину, поширення пандемії та її наслідків.

Варто зазначити, що засідання Постійного Синоду УГКЦ триватимуть до 27 травня.

Довідка

Постійний Синод допомагає Отцеві і Главі УГКЦ у справах звичайного адміністрування або у вирішенні термінових справ відповідно до загального законодавства (ККСЦ) та окремого правильника. Постійний Синод формується як «виконавчий комітет» у цих справах.

Постійний Синод складається з п’яти єпископів, включно з Отцем і Главою УГКЦ, який його очолює (кан. 115, § 1 ККСЦ).

Одного з єпископів іменує Отець і Глава УГКЦ, а інших трьох обирає таємним голосуванням Священний Синод Єпископів на п’ятирічний термін. Також Синод обирає заступників членів Постійного Синоду, якщо ті не зможуть взяти участі в його засіданнях.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ
synod.ugcc.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next