АКТУАЛЬНО

У Львові та Києві працівникам Патріаршої курії УГКЦ представили Послання Блаженнішого Святослава «Наша Свята Софія»

Середа, 13 березня 2019, 15:21
12 березня 2019 року в Патріаршому домі у Львові та 13 березня у Патріаршому cоборі в Києві відбулися загальні зустрічі працівників Патріаршої курії. Крім того, на зустрічі в Києві були працівники курії Київської архиєпархії.

Родзинкою зустрічей стала презентація Послання Блаженнішого Святослава «Наша Свята Софія», яку провів о. Андрій Зелінський, заступник керівника Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ та радник Глави УГКЦ зі стратегії комунікації. Своїм виступом він допоміг працівникам Курії краще зрозуміти, до якої великої місії в Церкві і суспільстві вони мають привілей бути залученими, а також поділився роздумами про українську ідентичність.

«По-перше, Софія Київська – християнський фундамент українського народного буття. По-друге, Київська Церква – ікона Божественної премудрості. По-третє, Софія Київська – ціннісна парадигма побудови державних і суспільних українських народних інститутів, а також дороговказ до вічної мети дітей української Церкви та народу», – саме такі важливі компоненти виокремив о. Андрій Зелінський.

За його словами, Софія Київська – геном української самобутності. Священик-капелан розповів, що ми є родом із Софії Київської, тобто з її мудрості. На його думку, Софія Київська – це передусім цінності та відносини, які збудовані на основних ідеях (цінностях) українського народу: свободолюбності, справедливості, софійності, соборності, сакральності, сердечності, спасительності, стратегічності та диві.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next