АКТУАЛЬНО

У Львові триває міжрелігійний молодіжний семінар «Ковчег-2019»

Вівторок, 23 липня 2019, 13:39
26 липня 2019 року, з 11:00 до 12:30, у Центрі митрополита Андрея Шептицького УКУ відбуватиметься урочисте закриття ХІV Міжнародного міжрелігійного молодіжного семінару «Ковчег-2019».

Семінар триває з 18 липня. Його головна мета – сприяти міжрелігійному діалогові та тіснішій культурній співпраці між молодими людьми, які представляють різні національні громади України. 

Він складається з таких трьох компонентів: академічний - низка лекцій і семінарських занять, що їх проводять добре знані польські, єврейські, кримськотатарські та українські дослідники, публічні та культурні діячі, які висвітлюють важливі історичні та культурні питання з різних національних перспектив; інтерактивний - низка воркшопів, дискусій та круглих столів, що їх проводять передусім студенти, даючи можливість усім учасникам обговорювати найактуальніші теми в найбільш ефективний спосіб; культурний - чотири етнічні групи проводять свої національні дні, знайомлячи учасників з усім розмаїттям і красою своїх культур, історії та традицій.

Народні умільці та музичні гурти представляють красу й багатогранність української, польської, єврейської і кримськотатарської культур та ідентичностей. Зокрема, молоді люди знайомляться з музичною та пісенною традицією єврейського шабату та з мусульманськими релігійними традиціями.

Упродовж семінару учасники намагаються краще пізнати свого сусіда, слухати і почути аргументи один одного, виробити в собі спроможність до емпатії та розуміння болю інших, висловлювати свою правду в неконфліктний спосіб, шукати і знаходити шляхи до порозуміння. 

У семінарі беруть участь молоді люди з усієї України, а тому вони вчаться заодно гармонізувати не лише етнічні чи релігійні, а й регіональні та ідеологічні відмінності. Молодь, яка вже невдовзі формуватиме нову українську еліту, під проводом відомих науковців, мислителів і громадських діячів завдяки семінару пізнає́ історичні та культурні особливості кожного народу, разом з ними обговорює їхні наслідки, шукає шляхи подолання історичних конфліктів, які донині заважають будувати міжнаціональний діалог, а також по-новому оцінює можливість використання історичного досвіду для спільного розвитку чотирьох народів.

До участі в реалізації програми цьогорічного семінару запрошені вчені та громадські діячі з України та Польщі. Цього року промовця для інавгураційної лекції запропонували польські партнери, і  на відкритті семінару 19 липня в Уневі виступив Міхал Клімецкий – професор, керівник кафедри внутрішньої та міжнародної безпеки на факультеті політології та міжнародних досліджень університету Миколая Коперніка у Торуні.

Семінар організували: Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Український католицький університет у Львові, Український інститут вивчення Голокосту «Ткума» у Дніпрі, Львівський міський палац культури імені Гната Хоткевича, Громадська організація «Крим-SOS» та Федерація польських організацій в Україні.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next