АКТУАЛЬНО

У Львові відбувся гала-концерт Патріаршого конкурсу сучасної релігійної пісні «Пісня серця»

Вівторок, 30 червня 2015, 13:33
27 червня у Львівській обласній філармонії відбувся гала-концерт Патріаршого конкурсу сучасної релігійної пісні "Пісня серця - 2015". Цьогорічний, сьомий конкурс був присвячений 150-й річниці з дня народження митрополита Андрея Шептицького і тисячоліттю з дня смерті рівноапостольного князя Володимира й страстотерпців Бориса та Гліба.

Фестиваль-конкурс «Пісня серця - 2015» відзначився великою кількістю цікавих дитячих релігійних пісень, що спонукало журі окремо відзначити учасників, які є авторами музики і тексту. Також грамотами відзначені пісні, які відповідали цьогорічній темі фестивалю.

Концертне приміщення зібрало всіх переможців цьогорічного відбору, які отримали цінні призи та ще раз заспівали пісні прослави Божої. Розпочав і благословив духовну програму Владика Ігор (Возьняк), Митрополит Львівський.

Зі словами привітань і нагородами до переможців конкурсу звернулися представники структур, які підтримали проведення цьогорічного конкурсу: ректор Українського католицького університету о. д-р Богдан Прах; представник від Міжнародного інституту освіти, культури й зв’язків з діаспорою, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Ігор Калинець; заступник начальника управління культури Львівської міської ради Михайло Мороз; ректор Національного університету банківської справи Тамара Смовженко та директор Львівського інституту банківської справи Микола Вознюк. Подарунками дітей нагородив також Міжнародний благодійний фонд «Україна – 3000».

Для учасників та гостей свята пролунали не лише пісні переможців, а й виступи заслужених артистів України, членів журі конкурсу Тараса Курчика, Наталії Карпи та Теодора Кукурудзи. Також прозвучали пісні переможців конкурсу «Пісня серця» попередніх років – Люсьєни Винокурової та Роксолани Зінчук.

Оргкомітет висловлює щиру вдячність Львівській обласній раді та Львівській обласній державній адміністрації, а також усім, хто підтримав проведення пісенного конкурсу «Пісня серця-2015» та долучився до його організації.

Повідомила Ірина Расяк

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next