АКТУАЛЬНО

У Львові в Патріаршій курії провели перші цьогорічні збори Громадської спілки “Католицька освіта”

Понеділок, 18 лютого 2019, 13:55
Днями у Львові в Патріаршій курії провели загальні збори учасників (членів) Громадської спілки “Католицька освіта”, що цьогоріч відбулися вперше. Глава і Отець УГКЦ та Синод Єпископів УГКЦ висловили побажання створити спілку за схожим зразком, яка зараз діє в інших країнах.

“Торік ми розробили стратегію і вже цього року можемо починати її втілювати конкретно. Загалом ми визначили два основні пункти діяльності. По-перше, це допомога нашим католицьким школам і школам християнського спрямування почати працювати над покращенням якості навчально-виховного процесу згідно з моделлю католицької освіти. По-друге, це поширювати цю модель католицької освіти для всіх інших шкіл на загал, тим хто би бажав працювати  відповідно до цієї моделі. Саме для цього ми тепер підготовляємо команду, а також напрацьовуємо різного роду матеріал, який нам ще потрібний для того, щоб поступово, крок за кроком, ефективно почати втілювати визначені пункти”, — розповів о. Петро Майба, голова Громадської спілки “Католицька освіта”.

Він зазначає, що закордоном католицька освіта є вкрай “потужним стержнем”. Ба більше, в Європі є понад 40 тисяч католицьких шкіл. Безперечно, що вони працюють на основі християнських цінностей і всебічного розвитку дитини. В Україні таких шкіл небагато, однак вони також працюють за тією ж моделлю.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next