АКТУАЛЬНО

У Львові владика Йосиф Мілян презентував свою книжку «З нами Бог»

Понеділок, 17 травня 2021, 09:46
15 травня 2021 року владика Йосиф Мілян, єпископ-помічник Київської архиєпархії УГКЦ, у храмі Священномученика Климентія Шептицького, що у Львові, презентував свою автобіографічну книжку «З нами Бог!».

Про це йдеться в повідомленні релігійного інтернет-ресурсу Духовна велич Львова. Книга вийшла друком у видавництві «Колесо». До неї увійшли доповіді, промови, пастирські послання, інтерв’ю. З її сторінок читач зможе ексклюзивно довідатися про молодість та покликання владики Йосифа «з перших вуст», підпільну УГКЦ, зазирнути за лаштунки монастирських буднів. Також ця книга повідає маловідомі, але від того не менш цікаві факти про спорудження Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ у Києві. Окремим акцентом є яскраві розповіді про душпастирство мігрантів та їхню особливу місію у житті УГКЦ.

Серед присутніх привітав владику Йосифа з виходом книги ігумен Свято-Успенської Унівської лаври Йона.

Під час презентації владика Йосиф Мілян неодноразово звертався до постаті Блаженнішого Любомира, якого особисто знав і з яким дуже багато контактував у своєму служінні.

«На мою думку, дуже важливим є власний приклад, позитив, любов і людяність, яка є великою проповіддю сутності Бога. У цьому контексті я знову звертаюся до заклику Блаженнішого Любомира: «Бути людиною!». Він ніколи не стверджував, що є людиною, казав, що пробує нею бути. Його роззброююче звернення, особливо до журналістів, які шукали в ньому якісь недосконалості. А він відчиняв їм двері і казав: «Чим можу послужити?». Для мене це до сьогодні приклад. І кожен з нас у цьому світі мусить культивувати в собі цю харизму - служити, як каже Ісус, нести тягарі інших, підставити плече під хрест терпіння іншого. Я був дуже щасливий і в монашестві, і у священстві, і тоді, коли працював із молоддю. Радів, що можу в такий спосіб себе реалізувати», - зазначив протосинкел Київський.

Як вже відзначали, книга є чітко структурованою. Спершу поданий життєпис із яскравими світлинами. Потім розділи: «Монашество», «Провідник молоді», «Громадянин», «Отець для мігрантів», «Пастир Христового стада», «Будівничий собору», «Хіротонія».

До видавництва книги і її впорядкування доклав зусилля синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ ієрм. Юстин Бойко, який акцентував: «Ми проводимо презентацію книги владики Йосифа в Музеї праведного митрополита Андрея та в храмі Блаженного Климентія. Це пов’язано насамперед з тим, що без братів Шептицьких не було б студитів. А владика Йосиф Мілян у молодості обрав монаший шлях саме в студитів. У цій книзі можна прочитати про погляд владики на розвиток Церкви у різних її ділянках, починаючи з монашества, закінчуючи питаннями, які торкаються молоді і майбутнього Церкви. Також книга розкриває його постать як людини, як монаха студита, єпископа. Над цією книгою працювала команда Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, яку, по суті, зібрав владика Йосиф і яка надалі працює на славу Божу і для добра нашої Церкви. Ми вирішили зробити формат видання таким, щоб його могли читати різні люди, тому тексти переплетені ілюстраціями і деякі ілюстрації опубліковані вперше. Ми зрозуміли, що передмови як такої не буде, книгу відкриває життєпис владики Йосифа. Видання, яке ви сьогодні бачите, було здійснене як друзями владики Йосифа, так і інституціями. Передовсім це фундація мігрантів з Італії, яка опікується усіма мігрантами, що перебувають в Італії, зокрема там багато мігрантів з України. Свого часу Пасторально-міграційний відділ багато доклав зусиль, щоб там були структури УГКЦ. Висловлюємо їм слова вдячності. Отцю диякону Петрові Токачу, друзям владики Йосифа, які вирішили залишитися анонімними, усім щиро дякуємо».

Зауважимо, що всі кошти з продажу книжки скерують у фонд, з якого владика Йосиф Мілян допомагає дітям, молоді та підтримує соціальні проєкти.

Пресслужба Київської архиєпархії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next