АКТУАЛЬНО

У Львові Архиєрейською Божественною Літургією розпочали відзначення 150-ліття від дня народження митрополита Андрея

Середа, 29 липня 2015, 15:50
29 липня Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у соборі Святого Юра у Львові, очолив Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди вшанування 150-ліття від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Із Верховним Архиєпископом співслужили владики Синоду Єпископів УГКЦ та численне духовенство.

Проповідь під час Богослужіння виголосив владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський. У ній єпископ перелічив заслуги праведного митрополита Андрея: «Складаємо Богу особливу подяку за те, що він покликав свого часу до життя митрополита Андрея, душу нашої Вселенської Церкви, діаманта віри, мужа Божого милосердя та глибокого праведника Господньої любові». Проповідник також зауважив, що слуга Божий Андрей є особливим під кожним кутом зору, бо Бог його обдарував «духом віри, знанням мудрості, постійної праці».

Не оминув увагою Митрополит Ігор і богословські праці великого Андрея: його роздуми, послання, звернення та повчання. «Він проникав усюди і цікавився всім, любив свій народ», - підкреслив він.

«Особливо ж праведний Митрополит тривожився станом свого народу і надихав священиків перейматися духовними потребами людей і не жаліти себе, посвячуватися на служіння людові, щоб піднімати його дух. Він чітко знав про кількість вірних, які приступали до Святого Причастя в час Великого посту. Дбав про церковні бібліотеки, щоб вірні могли читати книжки релігійного змісту або збиратися для такого спільного читання», - зазначив проповідник.

На думку владики Ігоря, в усіх писаннях Андрея Шептицького можна знайти духовну поживу. «Дякуємо Богу, що постала ця площа із пам’ятником Митрополита. Нехай Господь  дарує мир і злагоду в Україні!» - завершив він.

Наприкінці Літургії Глава УГКЦ молитовно звернувся до митрополита Андрея: «Ми віримо, що ти Богом нам посланий пророк та учитель. Ми йдемо за Тобою! Бо ця дорога є дорогою життя, відродження і воскресіння українського народу. Це дорога правди, дорога святості».

Після Божественної Літургії єпископи в крипті собору, де похований слуга Божий митрополит Андрей, помолилися Молебень.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next