АКТУАЛЬНО

Для працівників Патріаршої курії провели День духовної віднови у Львові

Понеділок, 11 листопада 2019, 17:34
У понеділок, 11 листопада 2019 року, у Львові, у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці Патріаршого дому, для працівників Патріаршої курії провели День духовної віднови. Духовні науки надав владика Андрій Рабій – єпископ-помічник Філадельфійської архиєпархії.

Мета такої ініціативи – відкрити нові можливості та здібності для праці в Патріаршій курії, нагода працівникам духовно «перезавантажитися», а також відчути приналежність до однієї Патріаршої родини.

День духовної віднови розпочався з Утрені та Божественної Літургії. «Нам потрібно зрозуміти, що саме ми можемо зробити для Церкви, для реалізації її місії, – зазначив під час проповіді до  присутніх владика Андрій Рабій. – Робота, зокрема в Курії, є не просто роботою, а передусім покликанням». На його думку, працівникам варто якісно відпочивати, а не перепрацьовувати, бо саме так вони зможуть краще здійснювати своє служіння Богові.

Загалом під час духовних наук він виокремив вісім основних рис, які зможуть зробити працівників Патріаршої курії більш продуктивними:

  1. Наявність чітких цілей (вміння бути гнучким, за потреби переорієнтовуватися на виконання більш нагальних завдань).
  2. Мати провідника, який знаходить підхід до працівників Курії.
  3. Конструктивний діалог.
  4. Вдячність (можна дякувати словами, поведінкою, настроєм).
  5. Співпраця в команді (вміти слухати одне одного, адже не рідко в дискусіях народжується правильне рішення).
  6. Здатність адаптуватися до того, що відбувається (вчитися і зберігати спокій).
  7. Мати ефективний механізм для вирішення конфліктів.
  8. Не слід забувати, що ми маємо таланти, здібності робити свою справу (цінувати кожну людину за те, що вона робить і затрачає на це певні ресурси).

За словами владики Андрія, люди повинні навчитися слухати одне одного та спілкуватися, адже це сприяє вирішенню різноманітних конфліктів у спільноті. «Ми мусимо вміти щиро просити прощення та бути відкритими. Адже наше покликання як християн – це готовність прощати іншому його гріхи, бо так ми стаємо сильнішими і отримуємо зцілення, – переконаний реколектант і згодом звернувся до працівників із закликом: – Любіть і підтримуйте одне одного, плекайте цей спільнотний дух».

«Владика Андрій є «родзинкою» нашої Церкви, прикладом глобального виміру УГКЦ», – промовив адміністратор Патріаршої курії о. Андрій Максимович та висловив вдячність владиці за його духовні науки. Додамо, що на згадку єпископу подарували книжку «На скелі віри. Митрополит Андрей Шептицький» (Автори – Оксана Гайова та Михайло Перун).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next