АКТУАЛЬНО

У Львові, до Великодня, Церква планує освітити Митрополичі сади та поставити лавочки

Вівторок, 31 березня 2015, 11:54
Цією ініціативою нещодавно в розмові поділився о. Тарас Милян, директор Фундації духовного відродження Львівської архиєпархії УГКЦ.

Теперішня толока, прибирання Митрополичих садів - «це процес, який почався з моменту, коли до Львова приїхав Нерукотворний лик Спасителя», розповів в інтерв’ю священик. «Після того як люди розійшлися, ми побачили, що навколо cобору Святого Юра, особливо на площі, було брудно. Тоді запросили перших волонтерів, щоб разом sз ними прибрати», - розповів о. Тарас. Працівники Фундації та волонтери міста разом із запрошеною компанією «АVVE» та комунальним підприємством Галицького району помили та почистили площу певною технікою.

З цього, за словами о. Тараса, виникла ідея прибрати Митрополичі сади. «Ми ніби бачили їх завжди, але зрозуміли, що хочемо взяти на себе відповідальність і довести цей сад до належного вигляду», - продовжив священик. Підготовка великої толоки розпочалася 21 березня і тривала два тижні. Було зібрано понад 200 осіб, котрі за один день довели сади до належного вигляду.

Разом із працівниками Фундації, військовими, котрі самі виявили ініціативу прийти, волонтерами працювали також запрошені компанія «AVVE», компанія «DS», Центр творчості та юнацтва Галичини, деякі представники Міської ради, керівники Туристичного Альянсу м. Львова.

Це, на переконання о. Тараса, тільки перший крок. «Ми ставимо собі завдання, щоб до Великодня там було ще краще: хочемо полікувати дерева, працюємо із ЛКП "Зелений Львів", тому що вони мають право на ці сади, адже сади ще не є власністю Церкви, а лише в процесі передання у власність», - каже о. Тарас.

Нещодавно виникла ідея поставити до Великодня в Митрополичих садах лавочки, зробити освітлення, щоб «це місце стало місцем зустрічі різних соціальних заходів, духовних подій, щоб люди могли у певний час заходити, відпочивати з родинами. Найважливіше, щоб ми дбали про добро спільне», - говорить священик.

Іванна Рижан

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next