АКТУАЛЬНО

У Львові головний військовий капелан УГКЦ закликав плекати мир на противагу війні

Понеділок, 16 червня 2014, 12:49
15 червня у Львові, біля пам’ятника Тарасові Шевченку, владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України, узяв участь у спільній поминальній молитві за загиблими воїнами з літака Іл-76, збитого терористами в Луганську.

Єпископ Михайло разом із владикою Венедиктом (Алексійчуком), Єпископом-помічником Львівської архиєпрахії, очолив Панахиду. Під час поминальної ектенії протодиякон виголосив імена всіх 49 полеглих військовослужбовців. Наприкінці священнослужителі та чисельна громада заспівали «Вічная пам’ять» українським героям.

Промовляючи до присутніх, владика Михайло зазначив, що плекати мир – це найкращий спосіб уникнути війни. «Ми знаходимося в стані війни, а головною «зброєю» проти війни є мир. Мир – це були вільними від гріхів: гордості, ненависті, помсти, злоби, заздрості… Виходячи з цього, Церква доручає в супровід військам наших капеланів. Коли ворог бере зброю проти мирної людини, тоді ця людина має право взяти зброю і захищати не тільки себе, а й свою сім’ю, народ, державу. І Церква благословляє на такий спосіб протистояння зі зброєю в руках. Але тут головне, щоб ми, воюючи, не насичували свою душу гріхом». Далі архиєрей закликав цінувати своє життя: «Тільки тоді, коли ми збагнемо вартість миру і будемо гідно відстоювати наші священні вимоги до життя, цінувати життя своє і ближнього, присвячувати його для інших – це буде зватися патріотизмом, героїзмом і Бог буде нам сприяти в цьому». Берегти мир – це тема актуальна на всіх міжнародних паломництвах і з’їздах військових капеланів. Для прикладу владика розповів про нещодавнє паломництво до Люрда, де всі закордонні військові делегації підтримали змагання України за мир в державі.

Переглянути відео події

Прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next