АКТУАЛЬНО

У Львові говорили про духовні начала зростання і розвитку особи та суспільства

П'ятниця, 12 грудня 2014, 12:42
10 грудня 2014 року у Львові в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці відбулася чергова зустріч у рамках проекту Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» «Лекторії соціальної доктрини Церкви в парафіях Києво-Галицького архиєпископства». Про це повідомили у Комісії УГКЦ «Справедливість і мир».

Тема зустрічі - «Духовні начала в основі зростання і розвитку особи та суспільства. Молитва. Солідарність». Учасники зустрічі почули виступ заступника голови Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» о. Олега Луки та провели дискусійну бесіду щодо практичного застосування і практики молитви як основи духовного життя та прояву солідарності. Доповідач наголосив на тому, що небайдужість до ближнього, бажання розвитку і зросту є неможливим без праці над собою. «Молитовна практика є нелегкою і клопіткою «працею» заради спасіння, а необхідним зовнішнім проявом християнського життя є солідарність, яка зауважує та зосереджує свою увагу на ближньому», - сказав він.

Присутні також почули практичні поради на основі соціального вчення Церкви та святих отців про головні складові християнської молитви та поведінки в житті християнина, які здатні формувати особу та суспільство та служити зросту та розвитку спільнотного життя, необхідною складовою якого повинна бути солідарність. Лише за умови їхнього практикування можливими стають реальні позитивні зміни і результати.

Департаменті інформації УГКЦ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next