АКТУАЛЬНО

У Львові обрали ігуменю Свято-Покровського жіночого монастиря Студійського уставу

Четвер, 26 вересня 2013, 11:38
19 вересня 2013 року у Свято-Покровському жіночому монастирі Студійського уставу (м. Львів, вул. Вічева, 2) відбулася загальна рада, на якій було обрано нову ігуменю. Нею стала с. Серафима Датків.

Цій події передувало Богослужіння, яке очолив владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський. Під час спільної молитви ієрарх закликав сестер обрати собі наставницю, яка передовсім буде відчувати й виконувати волю Бога: «Преподобні сестри, дуже добре, що маєте можливість вільно й без усякого тиску висловити свою думку, свій погляд та свій вибір стосовно ігумені вашого монастиря. Не легко служити вибраним провідникам своєму ж народові, не просто служити вибраній сестрі у своєму монастирі. Але цього бажає Господь, який ніколи не покине тієї, на яку Він сам вказує. Люди часто звертають увагу на зовнішні прикмети, Господь дивиться на серце та обирає того, хто чинить правду перед Ним».

Ігуменя Серафима Датків – уродженка села Тисарів Жидачівського району Львівської області. Закінчила Катехитичний інститут УКУ. Змінила на посаді сестру Методію Плахтину, яка раніше виконувала уряд ігумені десять років поспіль.

Підготувала Маріанна Кузан

Довідка:

Студійське жіноче монашество відроджене в Україні 1924 року з ініціативи Митрополита Андрея Шептицького. Перший монастир постав у с. Якторів. Сестри займалися сільським господарством, працювали в сиротинцях, дитячих садках та школах. Видавали журнал "Ясна путь". Основа життя студійських жіночих монастирів - безперервна молитва. 1950 року усі студитські монастирі ліквідовані (окрім Перемишля). За час підпілля УГКЦ до монастиря вступило 17 монахинь.

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next