АКТУАЛЬНО

У Львові освятили стадіон «Арена Львів»

Понеділок, 14 листопада 2011, 13:09
У неділю, 13 листопада, Владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, спільно із священнослужителями Греко-Католицької, Римо-Католицької, Вірменської та Православних Церков України освятив новозбудований львівський стадіон «Арена Львів».
У неділю, 13 листопада, Владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, спільно із священнослужителями Греко-Католицької, Римо-Католицької, Вірменської та Православних Церков України освятив новозбудований львівський стадіон «Арена Львів». Владика Венедикт, звертаючись до вболівальників, спортсменів і причетних до спорудження цієї арени осіб сказав: «Господь, який створив Всесвіт і дає життя кожній людині, сотворив через людей це чудо, - сотворив це місце, щоб люди не тільки змагалися в спорті, здобуваючи перемоги, але, приходячи на цей стадіон, захоплюючись його величчю і красою, захоплювалися й тим, який Господь великий і всесильний. Зичу, щоб краса, велич і могутність цього стадіону спонукали нас думати, яким великим є Господь. Хай Боже благословення буде всім тим, хто перебуватиме на цьому стадіоні».
Архиєрей також додав: «Зичу, щоб цей стадіон був не лише ареною спортивних змагань, а й ареною, де можуть відбуватися різні суспільні та церковні події. Щоб це було місцем зустрічі львів’ян, щоб люди зустрічалися, пізнавали один одного». Міський голова Львова Андрій Садовий від імені всіх львів’ян і майбутніх відвідувачів цього стадіону подякував духовенству і відзначив великий внесок священнослужителів у підтримку реалізації цього великого Божого плану щодо спорудження у Львові сучасного європейського стадіону: «Львів’яни хвилювалися на всіх етапах будівництва стадіону, але з нами завжди була Божа ласка. Перед початком будівельних робіт, коли ще було поле поросле травою, сюди приїжджав о. Василь Вороновський. Він благословив цю територію на будівництво стадіону. Коли закладали капсулу у будівництво фундаменту, капелан Львівської міської ради о. Орест Фредина благословив це місце". Нагадаємо, що 3 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради, мер Львова Андрій Садовий дав доручення своєму заступнику з гуманітарних питань Михайлу Косіву організувати освячення щойно збудованої арени до проведення першого футбольного матчу 15 листопада. Тому відтепер усі заходи та спортивні змагання, які відбуватимуться на цій споруді, проходитимуть на землі, благословенній Богом, а їхні учасники перебуватимуть під особливою Божою опікою. На завершення Владика Венедикт побажав усім вболівальникам «справді вболівати, але не тягнутися лише до спортивних змагань, а шукати Бога».

Роман Соколенко,

прес-служба Львівської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next