АКТУАЛЬНО

У Львові почала діяти Школа особистісного зростання для студентів та молоді

Вівторок, 02 лютого 2021, 10:41
30 січня 2021 року відбувся перший модуль Школи особистісного зростання для студентів та молоді у Львові. Тепер її проводитимуть щомісяця.

У цьому модулі волонтерка Центру студентського капеланства Марія Тракало провела студентів-експериментаторів крізь весь спектр емоцій, від "а" до "я".

У зустрічі взяли участь п’ятнадцятеро студентів та двоє організаторів. Вони детально обговорили шість базових емоцій: страх, огиду, радість, інтерес, сум, гнів - та дві соціальні емоції: сором, провину. Відтак з’ясували, що стримування емоцій є втричі ресурсозатратнішим, ніж їх виявлення, крім того їх пригнічення призводить до появи психосоматичних захворювань.

Під час групової роботи обговорювали те, як кожен проявляє власні емоції та чого найбільше боїться при їхньому виявленні, які має відчуття, коли хтось проявляє емоції.

У ході обговорення учасники дійшли висновку, що не потрібно розкидатися словами «не хвилюйся, все буде добре», а часом достатньо просто мовчки бути поруч.

Школи особистісного зростання для студентів та молоді

Викладачка Школи особистісного зростання Марія Тракало є керівницею Центру сімейної психотерапії О. Гальчинського, вивчає гештальт-психотерапію. Була учасницею молодіжних освітніх програм у Німеччині та Чехії. Вже більше чотирьох років є волонтеркою простору DoBro, серед яких упродовж двох років була керівником проєкту «Молодіжна школа лідерства» для підлітків зі Східної України.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://kapelanstvo.info


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next