АКТУАЛЬНО

У Львові польські римо-католицькі священики поділилися досвідом праці з молоддю

Четвер, 28 червня 2018, 16:20
27 червня у храмі Преображення Господа нашого Ісуса Христа (вул. Краківська, 21) відбулася зустріч із польськими римо-католицькими священиками, зокрема серед запрошений гостей були: керівник молодіжної комісії в Польщі о. Еміль Парафінюк і керівник Всепольської молодіжної організації КСМ (Katolickie Stowarzyszenie Młodzieży) та один з організаторів Світових днів молоді о. Анжеєй Любовіцький.

Організатор – Патріарша комісія у справах молоді УГКЦ, яка ініціювала цей захід для осіб, задіяних у душпастирську працю з молоддю в УГКЦ (священиків і молоді).

Загалом отці поділилися досвідом роботи з молоддю, форматом і специфікою роботи (у структурному контексті), з якими викликами та завданнями вони зіштовхуються. Крім того, розповіли присутнім про реакцію та побажання молоді щодо служіння священнослужителів із молодими людьми.

«Перш за все, молодь бажає, щоб душпастирі мали для них час. По-друге, вони хочуть, щоби священики працювали не для (!) молоді, а саме з (!) молоддю. Адже вона прагне індивідуальних підходів до праці саме з особою, а не зі всією групою (наприклад, це може бути сповідь, розмова, духовний провід тощо). Молодь хоче бачити своїх душпастирів як вторитетів, за якими можна піти слідом. Молоді особи не говорили про те, а що ж вони хочуть, щоби священик був більш приятельським до них чи був на короткій межі… Молодь очікує від людей Церкви, щоби вони були гінцями віри!», – зазначив керівник молодіжної комісії в Польщі о. Еміль Парафінюк.

За їхніми словами, в Польщі перебуває чимала кількість молодих осіб і з України, які також потребують духовної підтримки. На їхню думку, саме тому варто спільно шукати вирішення цих проблем.

«Ми мали дружню розмову про молодіжні справи та нагоду поспілкуватися в колі осіб, задіяних у душпастирство молоді в Польщі й Україні. У Польщі більше досвіду і краща база. У нас, за свідченям гостей, більше серця та запалу. Якби не було, ми дійшли висновку, що маємо чим ділитися. Окремо заторкнули тему українців, які тимчасово проживають у Польщі. Наші друзі готові сприяти в підтримці цих людей», – поділився враженнями про зустріч (на своїй сторінці у Фейсбуці) голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк.

Додамо, що отці радо запрошують до Польщі українських колег у душпастирській праці з молоддю для обміну досвідом.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next