АКТУАЛЬНО

У Львові попрощалися зі сестрою Анастасією Балінською, СНДМ, яка була особистим секретарем Блаженнішого Любомира

Вівторок, 11 серпня 2020, 12:11
10 серпня у Львові попрощалися зі с. Анастасією Оксаною Балінською із Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії. Монахині було всього лиш 52 роки. Сестра померла від онкології, з якою боролася майже три роки.

Літургію за упокій провели у храмі Покрову Пресвятої Богородиці. Очолив її Апостольський адміністратор єпархії Святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії владика Гліб Лончина.

Отець Ілля Мамчак, який був духівником с. Анастасії, висловив співчуття та  подяку рідним й додав: «Перед кожною операцією вона казала, що готова до смерті. Так може говорити людина, яка вже знає Бога. Її душа щомиті шукала Господа. Лежачи знесиленою після операції, вона не полишала пошуків. Через те, що її серце любило Бога, віра відкривала їй тайни майбутнього життя – життя, до якого вона прямувала. Вона вже мала смак неба тут, на землі. Сестра часто пригадувала: починаючи молитись, вона оживала, душа поверталась у тіло, віднаходила мир».

Священнослужитель зізнався, що незадовго до смерті сестра розповіла, що уві сні зустрілася з Христом, який промовив: «Іди за мною». «Вона бачила попереду Його залишені сліди й зрозуміла, що потрібно слідувати за Ним. Тепер Згромадження сестер служебниць має ще один лик заступниці на небі, яка молилась за вас на землі й молитиметься на небі», – додав о. Ілля. 

Попрощатись із с. Анастасією прийшли родина, друзі й духовна спільнота.

Провінційна настоятелька Згромадження сестер служебниць с. Мирослава Яхимець звернулася із подякою до батьків с. Анастасії: «Дорога родино, всі 108 сестер нашої провінції є вашою родиною. Ви будете нашою родиною й ми будемо про вас пам’ятати. А ви не забувайте про нас. Дякуємо, що з перших днів життя навчили її любові, що стало підґрунтям її зрілості. Вона досліджувала цю любов, яка виявлялася через вашу присутність. Ваше середовище виховало в ній людину, яка турбувалася за Україну та її народ. Сестра завжди була готова служити там, де цього потребували, зокрема в Києві та далекому Казахстані».

Додамо, що с. Анастасія Оксана Балінська, родом зі Львова, присвятила 23 роки чернечому служінню. Сестра працювала на місіях у Києві, Донецьку, а також за межами України, зокрема в Іспанії та Казахстані.

З 2009 року сестра працювала секретарем-референтом у Бюро зовнішніх зв’язків УГКЦ, а з 2010 – особистим секретарем Блаженнішого Любомира Гузара. Боротьба за життя із важкою недугою розпочалась у 2017 році.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next