АКТУАЛЬНО

У Львові працівники Патріаршого дому і Курії зустрілися із Послом Держави Кувейт в Україні

Вівторок, 30 липня 2019, 17:32
У вівторок, 30 липня 2019 року, у стінах Патріаршого дому у Львові відбулася зустріч із Надзвичайним та Повноважним послом Держави Кувейт в Україні – доктором Рашидом Хаммадом Аль-Адвані. Захід відбувся у рамках Днів Держави Кувейт у Львові, а зустріч – за сприяння адміністратора Патріаршої курії о. Андрія Максимовича.

Раніше отець Андрій служив в Апостольській нунціатурі в Кувейті, яка охоплює вісім мусульманських країн Аравійського півострова. За його словами, народ Кувейту є надзвичайно гостинний і толерантний.

«Я радий сьогодні бути з вами, спасибі за запрошення. Надзвичайно важливу роль відіграє духовна підтримка для людей. Я чув, що УГКЦ займає значне місце в житті України, – промовив Надзвичайний та Повноважний посол Держави Кувейт в Україні. – Зараз у Кувейті християнство є другою за поширенням релігією після ісламу. Тепер у країні проживає близько 800 тисяч християн, більшість з яких є католиками».

Окрім цього, високий гість побажав миру та стабільності в Україні. Адже на початку 1990-х років Ірак окупував Кувейт. (США створили міжнародну коаліцію і в ході військової операції  в січні-лютому 1991 року звільнили Кувейт. – Ред.). Тому виклики і труднощі, які переживають українці, народу Кувейту є дуже близькими. Тож пан Посол зауважив, що кувейтсько-українські відносини будуть активно підтримуватися.

Варто зазначити, що він також мав нагоду ознайомитися із функціонуванням Патріаршого дому і Курії. На згадку про зустріч доктору Рашиду Хаммаду Аль-Адвані подарували книгу про історію УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Довідка

Надзвичайний та Повноважний посол Держави Кувейт в Україні доктор Рашид Хаммад Аль-Адвані народився 12 січня 1964 в місті Ель-Кувейт. 

У 1991 році отримав ступінь магістра міжнародних відносин у Київському університет імені Т. Шевченка, де навчався разом з експрезидентами України та Грузії Петром Порошенком і Міхаілем Саакашвілі відповідно.

У 2005 отримав докторську ступінь з міжнародних відносин, Дипломатична академія МЗС Російської Федерації. А 6 жовтня 2016 року вручив вірчі грамоти президенту України Петру Порошенку.


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next