АКТУАЛЬНО

У Львові працівники Патріаршої курії вшанували 150-річчя з дня народження блаженної Йосафати Гордашевської

Середа, 20 листопада 2019, 20:13
У середу, 20 листопада 2019 року, працівники Курії в Патріаршому домі, що у Львові, вшанували 150-річчя з дня народження першої настоятельки Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії – блаженної Йосафати Гордашевської.

Спочатку відбулася Божественна Літургія в каплиці Благовіщення Пресвятої Богородиці. Крім того, працівники Курії мали нагоду вшанувати ікону та мощі блаженної Йосафати, а також переглянути фільм «Йосафата Гордашевська – Світло з України», в якому дізналися більше про життя і служіння монахині. Адже вона присвятила своє життя постійному розвитку, молитві та служінню людям, а також заохочувала до цього інших.

«Цей захід – нагода подякувати Богу за дар життя блаженної Йосафати. Крім того, ми цього року відзначаємо століття відтоді, коли вона відійшла до вічності. Кожен ювілей – це нагода дізнатися більше про ту постать, яку ми згадуємо, і стараємося також її наслідувати», – зазначила с. Ірина Хомин зі Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії.

На її думку, блаженна Йосафата є прикладом для кожного християнина провадити своє життя праведно та згідно з Божою волею. «Сестра Йосафата є прикладом святості. Вона вчить нас, щоб ми старалися жити згідно зі своїм покликанням так, як Бог цього очікує», – додала сестра Ірина Хомин.

Нагадаємо, що сьогодні у Львові, у каплиці сестер служебниць НДМ (вул. Пасічна, 8), з нагоди вшанування блаженної Йосафати відбудуться молебні, також можна буде прикластися до мощів блаженної.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next