АКТУАЛЬНО

У Львові працівники Патріаршої курії вшанували Героїв Небесної cотні спільною молитвою

Середа, 20 лютого 2019, 14:36
У середу, 20 лютого 2019 року, у Львові, у Патріаршому домі, працівники Курії вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні. Спільна молитва відбулася у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Отець Володимир Містерман, заступник адміністратора Патріаршої курії, звернувся до колег, нагадавши їм, що п'ять років тому (у день, коли міжнародна спільнота відзначала День соціальної справедливості) в серці європейської столиці, на очах усього світу, пролилася невинна кров.

«Кров Героїв Небесної сотні має подвійну дію: або оживляє наші серця, роблячи їх здатними до дієвої любові, або робить наші серця ще більш заскорузлими і не здатними любити», - зауважив священик.

А згодом додав: «Мабуть, сьогодні не може бути ні вагомої роботи, ні інших, навіть дуже важливих справ, які могли б нам перешкодити зупинитися на декілька хвилин, щоб у молитві попросити в Бога прийняти душі тих, хто віддав своє життя за те, щоб стандарти Царства Небесного могли стати реальністю в недалекому майбутньому».

«Небесна сотня почала писати новітню історію України та Європи своєю кров’ю. Тому світлі сторінки нам треба продовжити писати невтомною, копіткою працею. Тепер «м’яч» на нашому боці, а відповідальність за майбутнє - у наших руках», - наприкінці підкреслив о. Володимир Містерман.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next