АКТУАЛЬНО

У Львові представили мас-медійні ресурси УГКЦ

П'ятниця, 05 лютого 2016, 14:33
4 лютого в приміщенні Відділу комісій Патріаршої курії УГКЦ у Львові відбулося представлення наявних мас-медійних ресурсів Церкви, які працюють під керівництвом Департаменту інформації УГКЦ. Отець Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ, та Павло Казанцев, продюсер «Живого телебачення», представили діяльність телебачення УГКЦ та оновленого радіо «Живе радіо. Воскресіння».

Додамо, 3-4 лютого в Брюховичах відбувся Синод Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, який обговорював питання мас-медіа та Церкви. Тож керівники наявних ЗМІ Церкви доповідали на ньому.

Зокрема, п. Павло розповів про функціонування Живого ТБ та про можливості висвітлення діяльності роботи комісій. Пригадуємо, Живе телебачення розпочало своє мовлення в 2013 році. Сьогодні це офіційний суспільно-релігійний проект Церкви, що має на меті залучати у своїй діяльності широку аудиторію в Україні та за її межами, незалежно від національності та віку, християнської конфесії та суспільно-політичних переконань.  

За такий короткий час Живе ТБ має свій офіційний сайт, канал Youtube, а крім цього окремі проекти та трансляції, які розміщуються на таких канал, як Перший національний, 5 канал, 24 канал, канал ZIK, EWTN, Еспресо TV. Живе ТБ регулярно транслює богослужіння із Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ в Києві та з інших храмів щонеділі в Інтернеті та на інших каналах, створює відеоматеріали про важливі події в Церкві (паломництва, фестиваль «Вітер-на-дії», Асамблея богопосвячених осіб РКЦ та УГКЦ і т. п.) та спеціальні проекти (фільм «Сходи Якова», відеоролики про життя митрополита Андрея Шептицького тощо).

Динаміка переглядів богослужінь свідчить про збільшення глядацької аудиторії. Так, зокрема, в грудні минулого року кількість переглядів становила близько 1500 активних глядачів.

Отець Ігор представив діяльність оновленого радіо «Живе радіо. Воскресіння», слоганом діяльності якого є «Про все на світі з вірою і любов’ю!» Керівником радіо є Роман Коляда. Радіомовлення триває всього три місяці. Його можна знайти в Інтернеті і воно має цілодобове мовлення. Цікавим є програмне наповнення радіомовлення: «Вечірні діалоги із душпастирем», «Капелани», «Пастирське слово», «Псалтир на щодень», «Молитва за Україну», а також трансляція богослужінь, «Жива музика» і т.п. Радіо має п’ять каналів свого мовлення: «Живе радіо», «Ave, Maria», «Воскресіння in rock», «Жива класика», «Laudate Dominum». Як свідчать статистичні дані, сьогодні середній рівень відвідуваності – 200-300 активних користувачів з України, США, Росії, Канади, Польщі, Італії, Німеччини, Іспанії та Кенії.

Додамо, всі наявні інтернет-ресурси УГКЦ адаптовані до різних ґаджетів і доступні в будь-якій точці світу.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next