АКТУАЛЬНО

У Львові презентували книгу Блаженнішого Любомира “Про гріхи і чесноти”

Неділя, 23 вересня 2018, 21:50
У неділю, 23 вересня, в рамках 25-го щорічного Форуму видавців у Львові презентували останню книжку духовного лідера українців Блаженнішого Любомира (Гузара) “Про гріхи і чесноти»”, яку він написав наприкінці свого земного шляху. Захід провели в Культурно-мистецькому центрі “Львівський палац мистецтв” (вул. Коперника, 17).

Презентація книжки пройшла за участю укладачів книжки та представників Церкви. Загалом над книжкою працювали: Оксана Климончук (упорядник видання), Володимир Ільченко (редактор), Василь Біленко (художній редактор), о. Ігор Яців (консультант). Слід зазначити, що це видання підготовлено за підтримки Фонду пам’яті Блаженнішого Любомира Гузара. На заході також було близько двадцяти дітей-художників, які створили ілюстрації до видання в рамках конкурсу.

Блаженніший Любомир останніми роками мав дуже поганий зір, тож коли йому потрібно було щось написати, він диктував комусь свій текст. “Упродовж написання книги я приходила на зустрічі з автором. Під час цих заходів я відкрила Блаженнішого Любомира по-іншому, про-новому. Однак я також відкривала і себе. Я думала про те, як я спілкуюся зі своїми рідними, як часто допускаю ці гріхи, про які він говорив щодня?!” — поділилася упорядниця книги, а також журналістка Департаменту інформації УГКЦ Оксана Климончук.

Загалом у книжці автор звертає увагу на якість моральних рис у житті людини та суспільства. “Я щасливий, що ця книга дає можливість доторкнутися до Блаженнішого Любомира як духовного наставника і батька, який є пастирем для нас. У цій книжечці він (мабуть) залишає певний заповіт — розвивати чесноти, а гріхів уникати”, — зазначив керівник Департаменту інформації УГКЦ о. Ігор Яців.

За словами віце-ректора Українського католицького університету Мирослава Мариновича, ця книжечка є посібником для дітей і дорослих, в якій “просто написано про складні речі”. Блаженніший Любомир не рідко говорив про гідність людини, а також про усвідомлення браку гідності в сучасному суспільстві.

Зауважимо, що передмову до видання написав провідник кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв. Адже Блаженніший Любомир хотів, щоб це зробила людина, яка не є греко-католиком або, взагалі, не є християнином. Мустафа Джемілєв радо відгукнувся написати про враження від колишнього Предстоятеля УГКЦ та книжку.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next