АКТУАЛЬНО

У Львові презентували Освітньо-методичний центр імені Юліана Дзеровича

Вівторок, 02 квітня 2019, 13:22
2 квітня 2019 року у Львові презентували Освітньо-методичний центр імені Юліана Дзеровича, що діє при Львівській архиєпархії УГКЦ. Такий Центр має на меті сприяти сучасній освіті, поєднуючи суспільне й християнське виховання дитини через найуспішніші програми.

Зустріч відбулася в кав’ярні «Кармель». Участь у прес-конференції взяли: директор Центру с. Георгія Припутницька, координатор міжнародної мережі «Pilgrim» в Україні Андрій Третяк, голова Комісії у справах родини Львівської архиєпархії о. Тарас Фітьо. На зустрічі розповіли про діяльність Освітньо-методичного центру та організацію освітньої конференції «Теорія і практика міжнародної педагогічної мережі "Pilgrim"», що днями відбудеться у Львові.

Про діяльність та основні завдання Центру розповіла с. Георгія: «Наша велика мета – сприяти тому, щоб освітня сфера в нас була однією з найкращих… Ми, як освітньо-методичний центр, працюємо більше з вчителями, але в нас також є програми, семінари, навчання для осіб, які працюють у школі. Ми відкриті на всі виклики, на всі завдання, які зараз стоять перед школами, і в якийсь спосіб шукаємо найкращий досвід – в Україні, за кордоном – і пропонуємо це нашим учителям».

Отець Тарас Фітьо звернув увагу на доцільність релігії в школі, акцентуючи на тому, що християнська етика чи подібна дисципліна найперше є джерелом всебічного розвитку для дитини. Вона повинна не силою нав’язувати певні переконання, а передусім розкривати спосіб особистого мислення та самоусвідомлення: «За стільки років незалежності Церкви ми вже маємо дбати про якість викладачів, щоб якість релігії в школі була на належному рівні, щоб дітей це не відштовхувало, а захоплювало. Чи має бути релігія, чи морально-етичні предмети? Має бути, безперечно, і набагато більше. Школа має прищепити дитині здатність розвиватися, здатність думати, бачити певну стратегію». Важливим є теж питання католицьких шкіл, а також поєднання державних і церковних інститутів освіти за прикладом Польщі, Австрії та інших європейських країн.

Андрій Третяк розповів про рух «Пілігрим», який розпочали вчителі релігії в Австрії, а відтак за грантом від Міністерства освіти розробили програму об’єднання шкільних предметів у векторі сталого розвитку. Ця програма діє при Віденській єпархії Католицької Церкви, а Освітньо-методичний центр імені Юліана Дзеровича тепер працює над впровадженням програми в українську освіту. З цією метою організовано конференцію «Теорія і практика міжнародної педагогічної мережі "Pilgrim"», присвячену сучасним підходам у викладанні предметів духовного спрямування.

Конференція відбудеться у суботу, 6 квітня 2019 року, у Львівській духовній семінарії Святого Духа (м. Львів, вул. Хуторівка, 35). Для участі потрібно зареєструватися за посиланням https://goo.gl/forms/hfJJlCoSkkL5WRx63 або за номером телефону 067 254 01 25 (організаційний внесок – 100 грн).

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next