АКТУАЛЬНО

У Львові проведуть великий Різдвяний обід з безхатченками

П'ятниця, 28 грудня 2018, 15:21
7 січня 2019 року, у день Різдва Христового, у Львові традиційно відбудеться Великий різдвяний обід для безпритульних. Локацією свята буде церква Покрови Пресвятої Богородиці, що на вулиці Личаківська, 175. Початок о 15:00.

Організовує подію мирянська спільнота Святого Егідія у Львові та парафія церкви Покрови Пресвятої Богородиці. Різдвяне свято для бідних влаштовують у Львові з 2006 року.

Торік за святкові столи на Різдво Христове сіли 300 людей в потребі. Для них накривають святкові столи безпосередньо в самій Церкві перед вівтарем, де зазвичай відправляють Святу Літургію. “Така філософія дійства, адже Ісус народився як убогий, як біженець і як людина без дому, тому бідні є у самому серці Церкви і центрі Різдва Христового. Зустріч із ними – це реальна зустріч з новонародженим дитям, який приходить до нас у бідних і потребуючих людях”, – зазначають організатори. 

Спільнота Святого Егідія накриває традиційні столи, на яких є всі різдвяні страви галичан, також в кінці імпрези на гостей чекає коляда та вручення подарунків. Кожен із потребуючих  отримає теплі речі на зиму, фрукти та солодощі. Організувати Різдво з бідними впродовж місяця допомагають львів’яни, адже збірка коштів постійно відбувається у храмах міста, а також допомагають численні львівські кнайпи та ресторани. Різдвяні обіди з бідними вже відбулися у понад 80 країнах світу, в кожному місті, де діє спільнота Святого Егідія. На Католицьке Різдво у головних базиліках Рима сіло за святкові столи тисячі бездомних та убогих. В Україні Різдво з бідними завжди відбувається 7 січня, і окрім Львова, також свято влаштовують у Києві та Івано-Франківську. Близько тисячі людей, українців, цього дня відчувають близькість і родинне тепло.

Координатори акції у Львові: Іванна Синицька - тел. 067 95 32 155,  Лариса Федечко - тел. 067 284 5077

velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next