АКТУАЛЬНО

У Львові провели перше засідання робочої групи з підготовки святкування 150-літнього ювілею від дня народження о. Климентія Шептицького

Четвер, 07 лютого 2019, 11:02
6 лютого 2019 року в приміщенні конференц-залу Гостинного дому "Архистратиг" (Гостинний Дім "Архистратиг") відбулося перше засідання робочої групи з підготовки святкування 150-літнього ювілею від дня народження о. Климентія Шептицького (Блаженного священномученика, церковного діяча і архімандрита монахів Студійського уставу, брата слуги Божого митрополита Андрея Шептицького).

Участь у засіданні взяли представники міської та обласної влади, монахи студити, журналісти, представники наукових інституцій і громадських організацій, а також всі зацікавлені особи.

Учасники оргкомітету затвердили логотип року (автор — відома львівська художниця Леся Квик), а також обговорили стратегію вшанування о. Климентія впродовж року на державному, церковному, обласному та міському рівнях.

Робоча група для кращої комунікації та напрацювання плану дій домовилася зустрічатися раз на місяць. Ініціатором зустрічі виступив ієрм. Юстин Бойко, синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ, якому Синод Єпископів УГКЦ доручив координацію святкових заходів.

Довідка: Наприкінці 2018 року Верховна Рада України ухвалила постанову про вшанування на державному рівні 17 листопада 2019 року 150 років із дня народження Климентія Шептицького (1869–1951 роки життя), церковного і громадського діяча, політв’язня радянського режиму.

Леся Корнат


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next