АКТУАЛЬНО

У Львові провели семінар на тему «Літургія і керигма»

Середа, 04 лютого 2015, 15:16
2 лютого в приміщенні філософсько-богословського факультету Українського католицького університету, що у Львові, відбувся семінар «Літургія і керигма». Ініціаторами проведення такої зустрічі є Відділ розвитку Патріаршої курії УГКЦ, Патріарша літургійна комісія УГКЦ та Рада євангелізації при Главі УГКЦ, яку очолює владика Йосафат (Мощич).

Протягом цього дня представники з різних єпархій та спільнот УГКЦ послухали доповіді о. Василя Рудейка, заступника голови Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, та Максима Тима, референта Патріаршої літургійної комісії УГКЦ, про те, що літургійна традиція УГКЦ говорить про євангелізацію. У доповідях були поєднані теоретичні поняття з практичними порадами.

На думку доповідачів, у літургійній традиції нашої Церкви є багато моделей і підходів до того, як євангелізувати. Ці моделі закладені в самій структурі богослужінь УГКЦ, літургійних текстах, а також у літургійному співі, який має великий євагелізаційний потенціал(спів дуже впливає на тих, хто співає, та на слухачів).

Вирішили прийняти такі форми богослужіння, щоб люди, які приходять до Церкви, могли легше в них інтегруватися.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next