АКТУАЛЬНО

У Львові провели зустріч Робочої групи щодо реалізації стратегічного розвитку УГКЦ

Четвер, 11 лютого 2016, 17:13
Від 8 до 11 лютого 2016 року тривала чергова зустріч Робочої групи щодо реалізації стратегічного розвитку УГКЦ на період до 2020 року. Вона проходила в монастирі сестер служебниць, що на вул. Пасічній, 8 у м. Львові. Захід очолив владика Кен (Новаківський) – голова Робочої групи. Літургією та молитовним читанням Святого Письма (Lectio Divina) розпочинався кожний робочий день. Загалом зустріч складалася із 10 сесій, на яких учасники мали можливість представити свої напрацювання та у формі дискусій визначити важливі елементи.

Програмний документ «Жива парафія – місце зустрічі із Христом» став фундаментом формування основних напрямків дискусії Робочої групи. Ключові елементи програми «Жива Парафія», а саме: Боже Слово, Літургія, служіння ближньому, провід – управління дарами, сопричастя – єдність, місійний дух окреслювали головні напрямки стратегічного розвитку.

Учасники Робочої групи звертали велику увагу на ефективне застосування та використання пасторальних напрацювань, зокрема: Робочого підручника для парафіяльного духовенства (Instrumentum Laboris), Посібника з пасторального планування, Резолюцій торішнього Патріаршого Собору, постанов Синодів УГКЦ, інструкцій, правильників, статутів УГКЦ на парафіяльному, деканальному, єпархіальному та митрополичому рівнях. Як зазначили учасники групи, важливими елементом реалізації стратегії є співпраця та комунікація із місцевими координаторами. Такі етапи були б корисними не лише для парафіяльного чи єпархіального життя, а й усієї Патріаршої курії.

Спільна зустріч полягала не тільки в аналізі та оцінці вже зроблених напрацювань на різних рівнях, а й в окресленні подальших напрямів стратегії УГКЦ.

Прес-служба Робочої групи

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next