АКТУАЛЬНО

У Львові пройде фестиваль, який єднатиме всю християнську молодь

Четвер, 26 червня 2014, 17:46
Із 10 по 13 липня у Львові пройде Всеукраїнський молодіжний фестиваль «Вітер-на-дії», учасниками якого можуть стати молоді люди зі всієї України від 16 років. Як повідомили в прес-центрі фестивалю, одна з його ключових ідей – «дати можливість молоді бути разом».

Зареєструватися для участі у фестивалі можуть усі охочі на його сайті, а також у перший день фестивалю – 10 липня – у реєстраційному центрі Львівської міської ради або ж 12 липня за адресою: вул. Хуторівка, 35а.

Організатори фестивалю: Комісія у справах молоді УГКЦ, Львівська міська рада, Львівська обласна державна адміністрація, Молодіжна комісія Львівської архиєпархії, Український католицький університет, Львівська духовна семінарія Святого Духа та молодь Єдиного молодіжного простору УГКЦ.

«Ми дуже хочемо, щоб фестиваль став традиційним, – зазначив голова Комісії у справах молоді УГКЦ о. Ростислав Пендюк в ефірі радіо «Воскресіння». – Ця ідея почала народжуватися майже рік тому в Зарваниці під час нашої розмови з молодіжно-християнським гуртом «Кана». Ми говорили про те, що було б добре, якби наші християнські виконавці мали майданчик, де б вони могли себе показати». Головна мета заходу, за словами о. Ростислава, «дати можливість молодим християнам, котрі живуть у різних середовищах, у різних регіонах та обставинах, зустрітися». «Ще ми хочемо, – сказав він, – показати відкритість Церкви. Ми також прагнемо скерувати неймовірно великий потенціал молоді на конкретну дію. У молодіжному середовищі є багато гарних, світлих ідей, але, на жаль, чимало з них так і залишаються ідеями. На фестивалі хлопці та дівчата зможуть їх реалізувати».

Фестиваль міг би стати знаковою щорічною подією Єдиного молодіжного простору, вважає о. Ростислав. «Це час і місце, у якому молодь, яка єднається в Єдиному молодіжному просторі, фізично зустрічатиметься», – зазначив він.

У четвер, за словами голови Молодіжної комісії, програмою передбачено відвідання десяти львівських парафій, котрі погодилися приймати учасників фестивалю. Наступного дня, у п’ятницю, відбудеться Літургія в парафіях і катихеза. Решту дня буде присвячено місту Львову (програму організувала Львівська міська рада). У суботу всі учасники збираються на вулиці Хуторівка, де розташувалися Львівська духовна семінарія Святого Духа та Український католицький університет. Там стоятиме сцену, наметове містечко, в якому мешкатимуть учасники, діятиме відкритий університет і відбуватимуться всі події фестивалю, зокрема виступатимуть християнські молодіжні гурти.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next