АКТУАЛЬНО

У Львові пройде семінар пам’яті архимандрита Роберта Тафта

Вівторок, 11 грудня 2018, 12:15
11 грудня у Львові, в Українському католицькому університеті, відбудеться відкритий науковий семінар, присвячений світлій пам’яті архимандрита Роберта Тафта у 40-й день його відходу до вічності – Ad memoriam Padre Taft.

О 16:00 відбудеться панахида в каплиці Святого Йоана Богослова в корпусі філософсько-богословського факультету УКУ, а опісля із доповіддю виступатиме колишній студент отця Роберта, старший викладач кафедри літургійних наук – д-р Ігор Василишин, який говоритиме про викладацьку та наукову спадщину покійного.

Архимандрит Роберт Тафт був католицьким священиком візантійського обряду і помер 2 листопада в Уестоні (штат Массачусетс) у віці 86 років. Отець Роберт вважався одним із найбільших у світі фахівців з візантійського богослужіння. Він написав понад вісімсот наукових робіт в області східної літургіки. Найвідомішою його працею є «Історія літургії св. Іоанна Златоуста» у шести томах.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://theological.ucu.edu.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next