АКТУАЛЬНО

У Львові пройдуть реколекції для капеланів спільнот «Віра і Світло», «Лярш» та «Емаус»

Понеділок, 19 листопада 2012, 13:56
10-12 грудня 2012 року в Реколекційно-відпочинковому центрі Курії Львівської архиєпархії УГКЦ в Брюховичах (біля Львова) відбудуться реколекції для капеланів спільнот «Віра і Світло» і «Лярш», а також всіх тих (священиків, семінаристів, сестер-монахинь), хто зацікавлений у служінні людям з особливими потребами.
10-12 грудня 2012 року в Реколекційно-відпочинковому центрі Курії Львівської архиєпархії УГКЦ в Брюховичах (біля Львова) відбудуться реколекції для капеланів спільнот «Віра і Світло» і «Лярш», а також всіх тих (священиків, семінаристів, сестер-монахинь), хто зацікавлений у служінні людям з особливими потребами. Проводитиме реколекції Джо Ворстерманс, а їх темою буде «Важливість капелана у спільноті».. Під час наук можна буде отримати збірку матеріалів торішніх реколекцій для капеланів, а також книгу о. д-ра Мартина Хомів «Практичний порадник душпастиря у служінні особам з розумовою неповносправністю». Більш детальну інформацію можна отримати за телефоном: 097 90 46 015 (Ліда Москаль).  

Повідомила Ліда Москаль

  Довідка: Джо Ворстерманс народився 28 лютого 1958 року у Нідерландах. Згодом його родина емігрувала до Канади. У 1973 році закінчив університет Сент Мері, отримавши ступінь бакалавра англійської мови.  Через кілька років продовжив  навчання і здобув ступінь магістра богослов’я. У 1974 році потрапив на зустріч студентів з Жаном Ваньє, після якої вперше відвідав  спільноту «Лярш», де відчув покликання розділити своє життя з особами з розумовою неповносправністю.  З 1976 року увійшов у спільноту «Лярш-Дейбрейк» (Канада) спочатку як асистент будинку та менеджер майстерні, а з 1990 року як координатор асистентів, а згодом став капеланом спільноти. Сьогодні Джо є асоційованим членом та вірним приятелем спільноти «Лярш-Дейбрейк». Засновник (2003 р.) і керівник програми “Intercordia Canada” (акредитована університетська  програма міжнародного обміну студентів, натхненна Жаном Ваньє, метою якої є виховання шанобливого ставлення та солідарності з тими, хто відрізняється приналежністю до іншої культури, релігії, соціально-економічним станом, тощо). Одружений, батько чотирьох дітей. Джо Ворстерманс – відомий у спільнотах «Лярш» та «Віра і Світло» Канади та світу реколектант. З 2001 року вісім разів приїжджав до України для проведення реколекцій. Своїм покликанням бачить бути у стосунках дружби з особами з розумовою неповносправністю, поширювати у світі Євангеліє та послання Жана Ваньє і «Ляршу». «Емаус» - центр духовної підтримки осіб з особливими потребами, заснований у 2001 році як структура Українського католицького університету. Місія центру – через різного роду ініціативи і ЗМІ голосити нову модель суспільства для відкритості і прийняття тих, хто є на узбіччі через розумову і фізичну неповносправність. «Віра і Світло» — міжнародний християнський рух спільнот, який об'єднує осіб розумово неповносправних, їхніх батьків та молодь-приятелів. Члени спільнот зустрічаються, щоб ділитися труднощами та радістю, святкувати та молитися, підтримувати одні одних, зростаючи у дружбі, вірі та любові; спільно беруть участь у літніх таборах, реколекціях, прощах. «Лярш» — це Міжнародна федерація 135 християнських спільнот, які творять розумово неповносправні особи та їхні асистенти, проживаючи разом в невеликих домівках у 36 країнах світу. Місія спільнот Ляршу — відкривати дари осіб розумово неповносправних у процесі співпраці й творення дружніх стосунків із ними, поширювати бачення їх дару та гідності серед громади, сприяти розвитку більш гуманного та демократичного суспільства.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next