АКТУАЛЬНО

У Львові розпочалася друга «Літня школа лідерів УГКЦ»

Вівторок, 24 липня 2018, 20:59
З 22 по 27 липня у Львові в Патріаршому домі (вул. Хуторівка, 35 б) триває другий курс літньої школи для лідерів УГКЦ, який організовує Комісія у справах мирян нашої Церкви. Як запевняють організатори, на літній інтенсив вони запросили активних лідерів мирянських спільнот єпархіального рівня, які відповідають за спільноту чи розвивають щойно створену.

Цього року на другий курс завітали 33 «школярі» з різних єпархій та екзархатів, зокрема Одеського, Донецького та з багатьох інших міст України. Організатори стверджують, що ці люди є добрими лідерами, однак цей курс допоможе їм освоїти нові навички та вміння, тобто «покращити кваліфікацію».

Загалом на учасників школи чекають цікаві лекції з морального богослов’я, католицького вчення про апостолят мирян та практичні вправи з основ психології конфлікту, базові аспекти лідерства, написання проектів і пошук грантів для розвитку спільноти. 

«На лекціях розглядаються різні питання морального богослов’я, які важливі у формації не просто лідера, а саме християнського лідера. Це надзвичайно важливий аспект, щоб ми могли мати саме християнських лідерів, тож власне необхідна християнська формація для нього. Адже справжній лідер не ставить собі за мету досягти певного успіху, а щоб привести інших до усвідомлення місії Ісуса Христа і участі в цій місії», – наголосив на основних моментах школи о. Василь Білаш, голова Комісії у справах мирян УГКЦ.  

Священик додав, що учасники матимуть нагоду прослухати певні суміжні курси, які були й минулого року, наприклад, про соціальне підприємництво та ін. Окрім цього, будуть заняття щодо організації стратегій спільнот і формування (організацій) ідей. А для того щоб отримані знання учасники школи змогли потім належно застосовувати, у програмі передбачено й практичні заняття.

Варто зазначити, що друга сесія «Літньої школи лідерів УГКЦ» (з аналогічною програмою) проводитиметься з 5 по 11 серпня. На учасників чекатиме тепла атмосфера та комфортні умови перебування. Реєстрація обов’язкова! Додаткова інформація за номером: 063 170 41 88.

Оксана Войтко,
Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next