АКТУАЛЬНО

У Львові розпочалася щорічна Зустріч східних католицьких ієрархів Європи

П'ятниця, 24 жовтня 2014, 12:54
24 жовтня 2014 року в реколеційному центрі Львівської архиєпархії УГКЦ, що в Брюховичах біля Львова, розпочалася щорічна Зустріч східних католицьких ієрархів Європи, яка цього разу присвячена 25-річчю виходу УГКЦ з підпілля.

Вранці представники католицьких Церков Європи із двадцяти країн помолилися Божественну Літургію, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ Ігор (Возняк). Проповідь виголосив Секретар Конгрегації Східних Католицьких Церков Циріл (Василь).

У своєму проповідницькому слові він підкреслив, що ця Зустріч є прикладом того, що особистий пошук сенсу життя і Бога не може бути пережитий лише як внутрішній персональний досвід, без спільнотного виміру. Адже жити та ділитися своєю вірою – шлях побудови Божого Царства в нинішньому світі.

«Через цю Зустріч ми бажаємо виявити те, що кожен християнин, патріот пишається своєю вірою. Він трудиться задля Божого Царства у своєму житті», – сказав проповідник.

Наприкінці проповіді владика Циріл додав, що пізнати Христа, поглибити знання про Нього, знайти Його… є полюванням на безцінний скарб, відкриттям схованої в полі перлини. «Альбом з фотографіями, які зробимо під час цієї Зустрічі східних католицьких єпископів Європи чи інших зустрічей, котрі ми пережили, буде для нас цінним спогадом про пригоду, пережиту в радості та братерстві. Але все це буде незначним, якщо в ньому не буде центральної сторінки під назвою «Моя зустріч із Христом», - зауважив Секретар Конгрегації Східних Католицьких Церков.

Додамо, що першого дня Зустрічі буде виголошено три доповіді: «Місія і роль Східних Католицьких Церков в екуменічному діалозі: перешкода чи нагода до об’єднання» (владика Дімітріос (Салахас), Апостольський екзарх для католиків східного обряду в Греції), «Взаємовідносини між Східними Католицькими Церквами та державою і загальнолюдською спільнотою» (владика Вірджил (Берчеа), Єпископ Орадеа-Маре, Румунія), «Від легалізації УГКЦ до революції гідності: Роль Церков в українському суспільстві» (владика Борис (Ґудзяк), Єпископ єпархії Святого Володимира Великого в Парижі для українців візантійського обряду у Франції,  країнах Бенілюксу та Швейцарії).

Після цього заплановано виїзд до УКУ та Львівської духовної семінарії Святого Духа, перегляд фільму «Майдан. Свідчення учасників Майдану».

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next