АКТУАЛЬНО

У Львові розпочався Форум cестер cлужебниць Непорочної Діви Марії

Субота, 09 квітня 2016, 13:55
Згромадження cестер cлужебниць Непорочної Діви Марії вже готується до відзначення 125-літнього ювілею свого заснування, який сповниться у 2017 році. У рамках підготовки до ювілею під гаслом «Місія служебниць між постійною обновою і вірністю традиціям» у реколекційному центрі Львівської архиєпархії УГКЦ, що в Брюховичах, 8 квітня розпочався Форум, в якому беруть участь близько 60 сестер з усієї в Україні. Серед них гості – генеральна настоятелька с. Тереза Слота та сестри із Польщі та Бразилії. Під час Форуму сестри глибше застановляться над харизмою, перевіряють ефективність свого служіння та спільно планують майбутні дії.

Відкриваючи Форум, провінційна настоятелька ССНДМ в Україні с. Боніфатія Дяків представила учасницям основні завдання зустрічі – шукання Божої волі через спільну молитву, слухання та ділення Божим Словом, будування єдності в різноманітності дарів.

Генеральна настоятелька ССНДМ с. Тереза Слота у привітальному слові підкреслила актуальність теми Форуму і поділилася такими думками: «Завершивши нещодавно канонічну візитацію провінції  ССНДМ Співстраждання Матері Божої в Україні, можу сміливо сказати вам своє бачення: я бачу минуле провінції в обличчі старших сестер, а теперішнє – у запалі молодого покоління та з надією дивлюся в майбутній розвиток як провінції, так і всього Згромадження». Генеральна настоятелька заохотила сестер до глибшої особистої молитви, духовного читання та ділення Божим Словом у спільнотах. А ще сестри міркують про духовну опіку заробітчан, про підсилення уваги до виховання наймолодших. На думку матері Терези Слоти, монахині повинні сьогодні «допомогти звершувати своє служіння єпископам, особливо в новостворених екзархатах». «Цей апостолят вимагає покори й тихості, що є чеснотами сестер служебниць», - підкреслила вона. Своє слово мати Тереза завершила думками слуги Божого  співзасновника Згромадження о. Єремії Ломницького про чесноти, які він виголосив для сестер під час реколекційних наук у 1908 році.

 

Повідомили у Згромадженні ССНДМ у Львові

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next