АКТУАЛЬНО

У Львові розпочався курс біблійних читань для працівників Патріаршої курії та Патріаршого дому

Вівторок, 18 лютого 2020, 12:18
17 лютого в Патріаршому домі, що у Львові, розпочався курс біблійних читань "Книга Діянь апостолів: життя ранньої християнської спільноти і місійні подорожі святого апостола Павла" для працівників «львівського крила» Патріаршої курії.

Зустріч відкрили молитвою. Отець Петро Іськів, автор та лектор біблійного курсу, представив слухачам план зустрічей та пояснив цінність і важливість вивчення Святого Письма.  

Священник зазначив, що період християнства, який ми вивчатимемо під час курсу, є особливо цінним, позаяк ранньохристиянська спільнота є ідеалом і прикладом для Церкви, зокрема сучасної. Події з життя перших християн після вознесіння Христа стали простором для нового досвіду Церкви.

«Сподіваюся, що вас сюди привела любов до Бога та Святого Письма. Апостол Павло у своїх посланнях звертається до Теофіла. Ім'я Теофіл означає «той, хто любить Бога». Тож святий Павло промовляє до кожного з нас, якщо ми любимо Бога. Наша мета під час біблійних читань - відкривати для себе щось нове», - підкреслив бібліст.

Зазначимо, що курс проводиться в контексті Всесвітнього року Біблії. Триватиме він п’ять місяців. Щотижня учасники аналізуватимуть по дві глави з книги Діянь апостолів.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next