АКТУАЛЬНО

У Львові розпочався навчальний курс для університетських капеланів та їх помічників

Вівторок, 25 лютого 2020, 12:08
24 лютого у Львові стартувала навчальна програма “Provide” для університетських капеланів УГКЦ та їх помічників. Мета курсу - допомогти священникам якісно зрости у роботі з молоддю, вийти із зони комфорту та опанувати нові навички в комунікації з молодими особами.

З вітальним словом до учасників звернувся о. Ростислав Пендюк, голова Патріаршої  комісії у справах молоді УГКЦ: “Дорогі учасники, я щиро вірю в успіх цього курсу! Дякую вам, що ви не полінувалися і сьогодні тут зібралися, щоб вчитися. Наше навчання з о. Петром на програмі “Управління неприбутковими організаціями в УКУ” дало поштовх до створення таких проєктів, як МАПа і цей курс. Я переконаний, що дуже важливо правильно робити правильні речі. Це має дуже важливий сенс. У цьому курсі ми, властиво, навчимося правильно робити правильні речі. Щиро бажаю Вам запалу до  зростання  не тільки заради нас  самих, а й заради тих, кому ми служимо, для кого ми живемо і працюємо. Рівно ж дякую о. Петру і команді за організацію цього навчання”.

Організатор навчальної програми  о. Петро Верхоляк, керівник центру академічного душпастирства, розповів, що “Provide” - це спроба створити навчальний курс для священників в академічному середовищі.  

“Для нашого курсу ми  невипадково  взяли гасло “Provide”, що в перекладі означає “вести”. Під гаслом також ви бачите три вислови: почути молодь, бути разом, вести до Бога. Ці три вектори можна вважати основним гаслом молодіжного академічного служіння”, - поділився з учасниками організатор курсу.

Отець Петро Верхоляк представив програму курсу, що складатиметься з п'яти модулів, під час яких говоритимуть про маркетинг, комунікацію, PR, християнське лідерство, стратегічне управління…

Священник підкреслив: “Вельми важливо почути молодь. На курсі ми спробуємо відчути і пережити на собі все, що необхідне для роботи з молоддю. Я переконаний, що після прослуханого курсу у вашому розумінні зміниться образ молоді, що ви відкриєте для себе щось нове. Пам'ятайте, що  духівник - це той, хто є поруч із молоддю, супроводжує і крокує разом з нею”. 

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next