АКТУАЛЬНО

У Львові розпочався X спецкурс ПМВ з місійного служіння для семінаристів

Четвер, 24 червня 2021, 13:45
Кожен із вас має відчувати місійний дух, бути місіонером у різних середовищах і ситуаціях. Це служіння, до якого запрошує нас Господь, щоби допомагати людям зростати у вірі, хоч би де вони перебували. Про це заявив голова Пасторально-міграційного відділу владика Степан Сус під час X практичного спецкурсу ПМВ з місійного служіння для семінаристів передостаннього року навчання.

Цього року курс проходить у Львові і в ньому беруть участь 60 вихованців чотирьох семінарій УГКЦ.

“Маємо нагоду бути тут разом і пригадати собі наше покликання бути місіонерами. Слово “місія” означає “послаництво”. Ви, як майбутні душпастирі, покликані йти назустріч людям. Сьогодні ми розуміємо, що стала форма парафіяльного життя, коли священник служить в одній церкві, спілкується з парафіянами, яких знає з покоління в покоління і які його знають, - відходить у минуле. Священник має робити щось більше, придумувати нові формати, як запросити людей до Церкви, як зробити так, щоб вони захотіли бути практикуючими християнами”, - зазначив владика Степан.

Він зауважив, що Пасторально-міграційний відділ покликаний опікуватися українськими спільнотами в тих країнах, де немає ієрархічних структур УГКЦ. Найбільші з них - це Іспанія та Португалія.

pmv.ugcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next