АКТУАЛЬНО

У Львові стартував Форум сімей'2019

Субота, 18 травня 2019, 14:18
18 травня 2019 року в рамках проведення святкування Тижня родини Комісія УГКЦ у справах родини та лідери прородинних рухів організували Форум сімей у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ.

Організатори запевняють, що в сучасному суспільстві сім’ї потребують того, щоб перебувати в спільнотах і в тих середовищах, які транслюють тепле спілкування та родинний дух. Саме тому мета Форуму – надати майданчик, який допоможе познайомити родини з різними рухами й спільнотами.

Упродовж Форуму відвідувачі мали можливість помолитися на Літургії, послухати виступи спікерів й свідчення сімей, а також взяти участь у роботі в групах. Спікерами заходу стали: Максим Бондаренко – родинознавець і сімейний консультант (тема виступу «Сім’я і суспільство»), о. Андрій Нагірняк – керівник Відділу соціального служіння УГКЦ, віце-президент Карітасу України (тема «Чутливість до потреб ближнього»), сімейні пари о. Орест і Галина Демко та о. Микола і Галина Стручинські (тема «Жива сім’я в живій парафії»), а також Оксана Кочерган – сімейний консультант (тема «Сім’я в системі освіти»).

Варто зауважити, що головними доповідачами були Джанкарло Курсі, викладач Папського салезіанського університету, та Марія Крістіна Россі, вчителька початкових класів Це італійське подружжя, що біля 40 років активно служить у соціальній та пасторальній сфері,як батьки-вихователі ДБСТ, сімейні консультанти, тренери. Із 1996 по 2006 рр. вони були відповідальними за роботу із сім'ями у Карітасі Італії та розвивали солідарність між сім'ями.

На думку співорганізаторів Форуму сімей, тепер чимало сімей не мають прикладів щасливої сім’ї, щоб вони могли наслідувати те, як будувати свою родину, у якій кожному учаснику буде комфортно одне з одним.

«Ми бачимо, що тепер сім’я вважається якимось тимчасовим явищем. Зокрема, на це вказує статика, бо майже половина сімей розпадається. Форум сімей – це нагода показати суспільству, що існують щасливі сім’ї та бувають довготривалі стосунки, тобто що це можливо і цілком реально. Адже часто ми можемо бачити не зовсім добрий приклад стосунків. А тут ми маємо нагоду досвідчувати, що Бог може зміцнювати подружжя і що воно може працювати разом й бути щасливим», – зазначила Наталя Прокопів, співорганізаторка події.

Її чоловік – також співорганізатор – Роман Прокопів додає, що передусім необхідно дотримуватися християнських принципів у шлюбі. На його погляд, сучасні молоді сім’ї не завжди готові усвідомити і нести відповідальність за свою кохану людину.

Ба більше, коли Бог є у подружжі, то Він не дасть нам впасти, він не покине нас у наших випробуваннях. Адже не слід забувати, що «щастя в подружжі не дорівнює безпроблемності в ньому».

«У кризових ситуаціях варто застосовувати індивідуальний підхід, бо будь-яка сім’я переживає свій шлях. Господь провадить кожне подружжя по-іншому. Я переконана, що немає такого подружжя, яке ніколи не зіштовхується з випробуваннями. Проте це не означає, що коли сім’я щаслива, то в ній немає випробувань і викликів. Щасливі не ті, хто не має випробувань, а ті, які долають їх, тримаючись за руки», – запевнила Наталя Прокопів. «Є моменти, коли немає сил, любові, радості… І що ж ми тоді робимо? Ми йдемо до джерела цієї сили – до Бога, який відновлює нас у всіх ситуаціях, які трапляються», – додав Роман Прокопів.

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next