АКТУАЛЬНО

У Львові святкуватимуть річницю першого у Львові будинку для людей із особливими потребами

Четвер, 15 листопада 2012, 10:18
16 листопада відбудеться святкування річниці першого у Львові (вул. Чигиринська, 75) будинку для підтримки та проживання людей з особливими потребами. Про це повідомляє прес-служба УКУ.
16 листопада відбудеться святкування річниці першого у Львові (вул. Чигиринська, 75) будинку для підтримки та проживання людей з особливими потребами. Про це повідомляє прес-служба УКУ. Захід розпочнеться о 15-00 Молебнем до Пресвятої Богородиці. Відомо, що на святкування запрошений Андрій Садовий, Міський голова Львова, разом із дружиною Катериною Садовою, волонтером однієї з майстерень «Ковчегу», Василь Косів, заступник Міського голови з гуманітарних питань, Наталя Федорович, начальник Соцзахисту Львова, духовенство та представники центру УКУ «Емаус» і Міжнародного руху спільнот «Віра і світло». У рамках святкування стартуватиме благодійна акція «Підтримай життя будинку», мета якої полягає у зборі коштів на функціонування та утримання будинку (у ньому проживатимуть особи з розумовою неповносправністю). Під час акції кожен львів`янин і гість міста зможе придбати мило ручної роботи, виготовлене людьми з розумовою неповносправністю. Нагадаємо, що «Лярш-Ковчег» у Львові – це перша спільнота «Ляршу» в Україні, яка офіційно стала членом Міжнародної федерації «Лярш» у 2008 році. На сьогодні спільнота об’єднує: чотири творчі майстерні, денну програму для осіб з глибокою розумовою неповносправністю, будинок підтриманого проживання та координаційний офіс. Мета діяльності спільноти - дати особам, які відчужені від суспільства, можливість стати членами громади, плекати почуття власної гідності та цінності свого життя через спільну працю, спілкування, проведення дозвілля, дружбу та молитву. Відгукуючись на потреби членів спільноти та їхніх родин, у листопаді 2011 року відкрився будинок підтриманого проживання «Витанія», де люди з особливими потребами, які займаються у майстернях чи відвідують денну програму, практикують самостійне життя за підтримки асистентів.  

Департамент інформації УГКЦ

Програма святкування:

15:00 – Молебень до Пресвятої Богородиці. 15:40 – Привітальне слово провідника спільноти, представлення спільноти і будинку. 16:00 – Подяки гостям і спонсорам, привітальні слова від гостей. 16:40 – Фуршет.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next