АКТУАЛЬНО

У Львові УМХ проведе конференцію, присвячену історії руху

Четвер, 19 жовтня 2017, 21:18
У п’ятницю, 20 жовтня, розпочнеться наукова конференція «Українська молодь – Христові – заповіт митрополита Андрея Шептицького для сучасної молоді» у конференц-залі Патріаршого дому УГКЦ (м. Львів, вул. Хуторівка, 35 б). Конференція, присвячена історії руху УМХ, заснованого митрополитом Андреєм Шептицьким у 1933 р. Організатори запрошують на захід усіх охочих.

За словами голови ЛМГО «Українська молодь – Христові» Христини Кутнів, організатори та учасники заходу прагнуть довести до людей, що УМХ – це не тільки назва організації (адже зараз є такий стереотип), а насамперед рух і заповіт Андрея Шептицького для молоді, живий та актуальний повсякчас.

 «Наша наукова конференція поділена на сесії: в перший день буде дві наукові сесії. Насамперед, ми очікуємо зустрічі з паном Мирославом Мариновичем, який має представити нам більше особисті людські якості митрополита Андрея Шептицького, його бачення та ставлення до людей, зокрема до молоді»,  – наголосила голова ЛМГО «Українська молодь – Христові» Христина Кутнів.

Слід зазначити, що в межах конференції відбудеться інтелектуальна гра між молодіжними спільнотами: «Що? Де? Коли?» (команди зможуть позмагатися за «Кубок Шептицького») та  круглий стіл на тему «Перспективи розвитку руху УМХ в умовах сучасних викликів».

Серед учасників наукової конференції, зокрема, будуть: український правозахисник, віце-ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович; духівник УМХ та викладач УКУ д-р Олег Кіндій; директор наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка Василь Кметь та директор видавництва «Покрова», перший головний редактор Всеукраїнського молодіжного часопису «ВІРУЮ» Володимир Громик та інші.

Організатори наукової конференції – Львівська міська громадська організація «Українська молодь – Христові» та Постуляційний центр монастирів Студійського уставу. Захід відбувається за підтримки Львівської міської ради, Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ та інших.

Нагадаємо, що «Українська  молодь  - Христові» - молодіжна  християнська  організація, яка покликана вести молодіжний Христовий апостолят в умовах незалежної  України. Походить з однойменного руху, заснованого у 30-х роках митрополитом Андреєм Шептицьким.

Департамент інформації УГКЦ

Фото Ірини Сулик

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next