АКТУАЛЬНО

У Львові, в архикатедральному соборі Святого Юра, відзначили храмовий празник

П'ятниця, 07 травня 2021, 14:24
6 травня 2021 року в архикатедральному соборі Свтого Юра відзначили храмовий празник. Архиєрейську Божественну Літургію очолив митрополит Львівський Ігор Возьняк.

Співслужили в Літургії владика Володимир Груца, єпископ-помічник Львівської архиєпархії, владика Степан Сус, куріальний єпископ  Києво-Галицького Верховного Архиєпископа, владика Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії, та владика Микола Бичок, єпарх  Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра і Павла.  Під час моління також співслужив собор священників Львівської архиєпархії УГКЦ.

У слові до присутніх владика Микола підкреслив, що в нашому щоденному житті дуже багато метафоричних «зміїв», які сучасна людина покликана долати: це і пандемія коронавірусу, і війна, і щоденні гріхи. Однак, саме взоруючись на приклад Юрія Змієборця, який  є покровителем міста Лева, здолаємо непрості виклики сучасності: «Святого Юрія часто називають Змієборцем, що можна побачити на численних іконах, де він на коні перемагає змія. Коли поглянути на сторінки Святого Писання, то змій не асоціюється ні з чим добрим, а з дияволом. Ще з книги Буття зауважуємо диявола у вигляді змія, який підступно спокушає наших прародичів у Едемському саді. Ми не можемо бути наївними перед обличчям зла. Маємо бути свідомими не лише у світі доброї волі, а й тієї волі, яка протистоїть добру. Саме тому Христос навчає своїх учнів: будьте мудрі як змії і прості як голубки. На жаль, сьогодні є багато «зміїв», які пожирають наших людей. Передусім це великий змій війни, який вже забрав тисячі наших військових на Сході України. Яким підступним може бути змій алкоголю, проституції, наркотиків, що нині пожирає дуже багато наших людей!  Сьогодні, як ніколи, нам потрібно святих Юріїв, щоб списом убивати цих всіх зміїв. Приклад св. Юрія Переможця заохочує всіх нас сміливо виходити на боротьбу із цим хитрим і підступним змієм. Просімо у великомученика Юрія сьогодні заступництва для наших військових, допомоги в боротьбі з пристрастями, щоб він допомагав нам сокрушити голови невидимих зміїв, якими є  наші гріхи».

Митрополит Львівський Ігор Возьняк закликав помолитися за всіх єпископів, священнослужителів, які особисто долучилися до відзначення празника, а також подякував кожному, хто в непрості часи пандемії все ж долучається до спільної молитви. Також владика почесними грамотами відзначив деяких представників духовенства та мирян, які своєю щоденною працею роблять внесок у розвиток Львівської архиєпархії.

Опісля всі присутні вийшли на подвір’я собору, де було звершено святкове водосвяття.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next