АКТУАЛЬНО

У Львові в «Школі відповідального служіння» розпочали навчання шість релігійних громад

Середа, 09 жовтня 2019, 11:32
2-4 жовтня в семінарії отців василіан у смт Брюховичі, що у Львові, пройшов перший навчальний модуль третьої «Школи відповідального служіння» під гаслом «Твори! Гуртуй! Змінюй!».

Під час триденного навчання учасники розробили ідею проєкту, проаналізували потенціал своїх громад, а також дізналися про інструменти командотворення та сформували комунікаційну стратегію проєкту.

Варто зазначити, що учасниками цьогорічної Школи стали 6 релігійних громад:

  • парафії Стрітення ГНІХ УГКЦ зі с. Трибоківці Львівської обл.
  • парафії Святих апостолів Петра і Павла УГКЦ з м. Южне Одеської обл.
  • парафії Всіх святих українського народу УГКЦ з м. Полтава.
  • парафії Святого Юрія Побідоносця УГКЦ із с. Ладанці Львівської обл.
  • парафії Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ із м. Мелітополь Запорізької обл.
  • парафії Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ з м. Покровськ Донецької обл.

Якісне наповнення навчального модуля забезпечили тренери: Оксана Дащаківська – директорка західноукраїнського представництва міжнародного фонду «Відродження» (тематика тренінгу «Громада – живий організм. Процеси розвитку громади»), Мар’яна Кащак – виконавча директорка БО «Львівська освітня фундація», у тандемі з Анастасією Дишкант – координаторкою програми «Розвиток волонтерства в громаді» (тематика тренінгу «Аналіз громади та виявлення соціальних проблем/потреб»), а також Марія Баглай – комунікаційний менеджер Відділу розвитку громад БО «Львівська освітня фундація» (тематика тренінгу «Комунікація до/під час/після завершення проекту», «Командотворення»).

Родзинкою модуля стало знайомство з громадою-випускниками (із с. Вільшаник Самбірського р-ну Львівської обл.), торішньої «Школи відповідального служіння», які наочно показали, як працює їхня соціальна пекарня «ДоброДій». Крім того, вони поділилися досвідом пройденого шляху та планами на майбутнє, пригостили смачненькою випічкою та ситним обідом.

Другий навчальний модуль відбудеться безпосередньо в громадах. Учасники поглиблять знання з проєктного менеджменту, здобудуть навички з управління проєктами, а також дізнаються тонкощі локального фандрейзингу.  

Додамо, навчальна програма реалізовується Благодійною організацією «Львівська освітня фундація» за підтримки фонду Kerk in Actie (Церква в дії), Нідерланди.  

Довідка

Школа відповідального служіння – це унікальна річна модульна програма ефективного розвитку громади. У процесі навчання учасники працюють над власним проєктом і розробляють методи локального фандрейзингу в супроводі  менторів. По завершенні програми беруть участь у конкурсі грантів і мають можливість отримати фінансування для реалізації своїх проєктів, що дозволить послідовно та стабільно розвивати громаду. Цьогорічна Школа має на меті залучити та активізувати молодь у громадах, водночас дати інструменти співпраці молодшого та дорослого поколінь.

Марія Баглай, менеджер з комунікацій


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next