АКТУАЛЬНО

У Львові вдруге розпочався курс про молодіжний апостолят парафії для священиків УГКЦ

Вівторок, 24 квітня 2018, 18:26
У вівторок, 23 квітня, у Львові стартував другий сезон навчального курсу про молодіжний апостолят парафії для священиків УГКЦ, мета якого забезпечити священиків нашої Церкви потрібними знаннями та навичками для ефективного душпастирства молоді в сучасному світі.

Тема першого модуля отримала назву “Які завдання стоять перед молодіжним апостолятом?” Як запевняють організатори зустрічі, мета заходу — навчитися визначати цільову аудиторію, розуміти її потреби та очікування, а також почерпнути ті пропозиції та рішення, які священики згодом можуть запропонувати їй у своїх спільнотах.

Протягом чотирьох днів учасники на заняттях вивчатимуть спочатку психологічні та вікові особливості молоді зі спікером Володимиром Чупріним, психотерапевтом та викладачем Української академії лідерства, та опановуватимуть майстерність маркетингу з Оленою Мальцевою, кадидатом економічних наук, яка має майже 20 років досвіду викладання маркетингових курсів та чималий досвід у сфері маркетингу.

“Наші заняття базуються на тому, щоб священик був готовий не тільки  проповідувати (що означає монолог, тобто у форматі “я говорю”), але теж вмів слухати та чути молодь! Доволі часто молодь говорить до отців саме через свої емоції та поведінку. Тому їм варто знати, наприклад, про що каже людина, коли вона мовчить. А також і те, що вона каже, коли вона кричить”, — розповів про завдання свого курсу спікер Володимир Чупрін.

Він додав, що учасники протягом занять зможуть отримати психологічну базову освіченість для роботи між/з людьми (зокрема те, як комунікувати з молоддю), інформацію про емоційну освіченість (про взаємозв’язок емоцій та інтелекту, емоційну зрілість) та знання з конфліктологі (природою конфлікту тощо).

Варто зауважити, що для душпастирів курсу передбачена практична частина та завдання для того, щоб отримані знання вони одразу ж могли застосувати на практиці.

Окрім цього, у своєму виступі (у блоці представників молодіжних спільнот) Орест Гевак, секретар Патріаршої комісії у справах молоді, наголосив, що завдання Церкви — це спасати людей, тому священик має бути настільки довірливою особою, щоб людина могла ще більше відкритися для Бога. “Церква має виконувати не лише інституційну роль, а й спасенну (адже це не завжди одне і теж)... Люди потребують, щоб священик був для них другом, партнером та батьком для парафії, аби виховувати здорові християнські сім’ї”, — переконаний Орест Гевак.

Під час зустрічі промовці наголошували для душпастирів, що молодь шукає для себе спілкування та наставника, бо вона прагне підтримки. Тому важливо підбирати правильні “ключі” для її натхнення, а не керування молоддю для того, щоб вміти правильно організувати її діяльність.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next