АКТУАЛЬНО

У Львові волонтери парафіяльного Карітасу вчилися підвищувати особисту ефективність

Понеділок, 26 жовтня 2015, 13:41
«Особиста ефективність волонтерів парафіяльного Карітасу» ­ - такою була тема тренінгу, який проходив у Карітасі Львова 22 жовтня і який провів фахівець Агенції європейських інновацій, кандидат економічних наук Іван Кульчицький.

У тренінгу взяли участь 18 волонтерів соціального служіння з різних парафій Львова. Кожен мав можливість висловити побажання щодо висвітлення тем, які його особисто цікавлять. Волонтерам були роздані анкети, в яких потрібно було зазначити роботу, що її вони здійснюють або хотіли б здійснювати у своїх парафіях, а також які ресурси для цього необхідні.

Іван Кульчицький закликав кожного дати відповідь на запитання: що я сьогодні зробив ефективно? Під ефективністю тут розуміємо відношення результату до витрат на його одержання. Тренер наголосив на важливості ефективного використання часу, про те, що потрібно вести облік часу, планувати справи. Він навів цитату Стівена Кові: «Потрібно не витрачати час, а інвестувати його». Необхідно ставити цілі, набувати корисні навички, визначати пріоритети у своїй діяльності. Корисно вести щоденник, в якому записувати щоденні добрі справи. Кожен має визначити власну мотивацію: чому я це роблю? Чому ця справа є для мене важливою? Серцевиною кожного проекту є відповідальність. Поставлені цілі мають бути конкретними, досяжними, прописаними в часі і реалістичними. Щоб збільшити ефективність, слід проаналізувати свої сильні і слабкі сторони, визначити, у чому ви найкращі,а також скласти список навичок, які ще потрібно розвинути, знань, яких ще потрібно набути.

Безумовно, що не завжди можемо досягати очікуваного результату. Тут доречною буде цитата матері Терези: «Я сама не можу змінити світ, але я можу кинути камінь по воді, щоб створити багато коливань».

Прес-служба "Карітас-Львів УГКЦ"

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next