АКТУАЛЬНО

У Львові вперше проведуть міжрелігійний благодійний кінофестиваль “Прожектор мрії”

Вівторок, 24 жовтня 2017, 17:26
У четвер, 26 жовтня, у Львові відбуватиметься міжрелігійний кінофестиваль “Прожектор мрії”. Захід проведуть у Центрі митрополита Андрея Шептицького (УКУ, вул. Козельницька, 4, Паркова аудиторія, 127, 1 поверх) з 16:00 до 20:00. Вхід на подію становитиме 30 грн, оскільки всі зібрані кошти будуть перераховані організації “Care in Action”, яка власне допомагає соціально-вразливим дітям у Львові та у Львівській області.

Ініціатори заходу розповіли журналістам під час брифінгу, що в рамках кінофестивалю відвідувачам покажуть фільми “Фонтан” (2006 р.) та “Мати!” (2017 р.) відомого американського кінорежисера, сценариста і продюсера Даррена Аронофскі.

Організатори закликають відвідувачів після показу фільмів долучатися до обговорення щодо дискусійних моментів, які є в творчості Аронофскі та продемонстрованих на події фільмів зокрема. Участь у обговоренні також візьмуть студенти, кінокритики та духовенство. Оскільки захід також спрямований на міжрелігійний контекст, то подію відвідають представники всіх християнських конфесій Львова та духовні лідери юдаїзму та ісламу.

За словами організаторів, ця ініціатива ‒ це ще один спосіб співпраці в просторі міжрелігійного діалогу у львівському середовищі. “Ми рідко співпрацюємо у сфері міжкультурного обміну. Тому для нашого кінофестивалю ми обрали фільми, на мою думку, геніального кінорежисера Даррена Аронофскі. Він багато роздумує над глобальними духовними питаннями, які вирують всередині кожної людини, проектуючи нашу комунікацію із зовнішнім світо”, - наголосила співорганізатор події та головний редактор сайту “Духовна велич Львова” Лідія Батіг.

Ініціатори заходу: Центр міжконфесійного та міжрелігійного діалогу “Лібертас”, Львівський клуб “MasterPeace”, релігійний інтернет-ресурс “Духовна велич Львова” і “Школа міжрелігійної журналістики”. Крім того, до підтримки цього заходу долучається і Львівська міська рада.

Нагадаємо, що недавно у Львові вперше з нагоди Всесвітнього дня миру відбувся Міжрелігійний фестиваль поезії "Вірші миру", який також мав на меті поглибити міжрелігійний діалог і духовне зростання за домогою мистецтва.

Довідка

Фільм “Фонтан” (2006 р.) ‒ філософський художній фільм-притча знятий в стилі “магічного реалізму”. Даррен Аронофскі вважає “Фонтан” своїм найважчим фільмом. А вже у кінострічці “Мати!” (2017 р.) розповідається про сімейну пару, розмірене життя якої порушила поява незнайомих людей. У кінокартині головні ролі зіграли відомі актори: Дженніфер Лопес, Хав’єр Бардем і Ед Гарріс.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next